Skip to main content

Que aquestes siguin les vacances d’estiu més esperades de la història, després de l’any que portem, segurament no és exagerar. I que necessitem un parèntesi de tot: de rutines, de videotrucades, de ciutat, de responsabilitats, de notícies sobre pandèmies amenaçadores… és clar.

Trencar amb tot durant uns dies sembla un pla atractiu, no obstant això, alterar les rutines, les bones, les que ens han conduït als bons hàbits, poden repercutir en la cura de la nostra boca.

Aquí et deixem set tips per a cuidar la teva salut dental també a l’estiu, encara que segueixis amb els teus plans de desconnexió:

1- Usa les mans, no la boca

Obrir bosses, ampolles o embolcalls amb les dents és molt temptador, però pot passar factura. Massa gent ve a la nostra clínica amb les dents astellades després d’usar la boca com a obridor. Et proposem utilitzar les teves dents només per al que van ser dissenyats: mastegar el menjar i mostrar el teu somriure.

2- Protegeix els teus llavis dels raigs UV

Quan vegis que t’exposaràs al sol i protegeixis la teva pell amb una crema solar, no oblidis els teus llavis! Són una part molt sensible de la cara i, no obstant això, els protegim poc. Utilitza almenys un bàlsam labial amb FPS 15 perquè els teus llavis es mantinguin sans en lloc d’esquerdats.

3- No et passis amb els dolços

Sí que sabem que les vacances estivals són temps de relax, de gaudi i de premiar-se.
Però fem un esforç per a no normalitzar l’abusar dels caramels, els productes de pastisseria i altres dolços. És molt fàcil relaxar-se amb una bossa de llaminadures o una tauleta de xocolata i buidar-les abans d’adonar-nos.

Prendre massa sucre és una de les formes més ràpides de sofrir càries. Després de fer-se un panxó de dolços, assegura’t de raspallar-te les dents o, almenys, d’esbandir-te la boca amb aigua.

Es tracta de gaudir, de donar-se capritxos, però mantenint un sa equilibri. Que els excessos siguin d’alegries, de descans i de bones companyies, t’apuntes?

4- No oblidis hidratar-te

Beure aigua té molts beneficis per a la salut, des de prevenir els maldecaps, la sensació de mala circulació fins a ajudar-te a controlar els antulls de menjar ensucrat. L’aigua ajudarà a neutralitzar en gran manera els àcids produïts per la ingesta de sucre.

5- Atenció en la piscina

Anar a nedar durant l’estiu és una gran idea i, a més de mantenir-te en forma, et donarà un descans de calor. Però vés amb compte amb les piscines amb molt de clor, ja que els productes químics poden afeblir les teves dents. T’aconsellem raspallar-te les dents després d’un capbussó en la piscina per a protegir-los.

6- Que la teva rutina d’higiene bucal no coixa vacances.

Durant l’estiu, és lògic que et passes tot el dia fora, que aprofitis el clima, les hores de llum i l’alegria d’experimentar i visitar coses noves. És normal que, davant tant de pla, la teva rutina es quedi una mica en el camí. No passa res. L’estiu és una època de diversió i gaudi.

Dit això, i podent incorporar un mini kit amb raspall, pasta i fil dental en la teva bossa de mà, sabem que pots viure unes magnífiques vacances sense comprometre rutina d’higiene bucal. Així, facis el que facis, podràs raspallar-te les dents 2 o 3 vegades al dia i passar-te el fil dental perquè la teva salut i benestar no agafin vacances.

7- Mastega lent.

Per qüestions de rutina solem menjar ràpid i sense prestar massa atenció a la masticació. Aquestes vacances para’t a pensar en tots els beneficis que pot donar-te mastegar cada mos al voltant de 30 vegades, tranquil·lament. L’aliment s’impregna de saliva evitant que aquesta de pegui a les dents en gran manera i causin problemes dentals com la càries. A més, s’absorbeixen millor els nutrients durant la digestió evitant l’acidesa d’estómac i el reflux.

Desitgem que gaudis de les teves vacances d’estiu i que tornis a casa amb el mateix somriure saludable amb la qual et vas anar.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.