Skip to main content

Cuidar de les teves dents pot ser una cosa que facis amb plaer. De fet, sabies que pots cuidar d’ells mentre menges? Alguns aliments contribueixen a mantenir la salut bucodental.

Els millors aliments per a les teves dents

Aquests són els top 6 aliments saludables que contribueixen al fet que les teves dents al fet que es mantinguin fortes i al fet que la teva boca elimini els bacteris i l’àcid que pot danyar-los.

  1. Lactis: iogurt i formatges
  2. Verdures de fulla verda i hortalisses.
  3. Fruita (la poma ajuda a l’autoneteja, elimina placa dental).
  4. Te negre i verd.
  5. Fruita seca.
  6. Aigua: neutralitza àcids i manté el pH.

Pot ser que no puguis menjar alguns aquests aliments a causa d’al·lèrgies o sensibilitats, no et preocupis, no cal introduir-los tots a la dieta per a assegurar una bona salut bucal, però sí que és interessant comptar amb el major número d’ells a l’hora d’elaborar els nostres menús.

Per què els productes lactis són bons per a les dents

Els productes lactis, com el formatge, el iogurt sense sucre i la llet, afavoreixen la producció de saliva i protegeixen les dents. A més, el formatge i el iogurt tenen un alt contingut en calci, la qual cosa ajuda a enfortir les dents.
El formatge és bo després dels menjars perquè ajuda a l’autoneteja bucal. Conté àcid làctic que prevé càries i elimina bacteris.
Són importants els aliments amb vitamina D per a la correcta absorció del calci. Alguns aliments la porten agregada i si no, convé suplementar amb vitamina D. Alguns peixos la contenen com a font natural.

Suposem que ets sensible o al·lèrgic als lactis. En aquest cas, una bona opció per a tu és la llet de fruita seca enriquida amb calci i proteïnes, com la d’ametlles, soia o anacards.

Per què la verdura de fulla verda és una joia per a les dents

Les verdures han de ser l’estrella en la teva dieta perquè tenen molts beneficis per a la salut. Aporten vitamines i minerals i, amb la seva masticació, ajuden a produir saliva per a netejar la boca i neutralitzen l’àcid.

A més, les verdures de fulla verda tenen un alt contingut en fibra, àcid fòlic i vitamines del grup E, que són grans aliats de la salut. I són molt versàtils, perquè pots afegir fàcilment aquestes verdures de fulla verda a una amanida o a un batut i enriquir-los en tots els sentits.

Te, fruita seca.

El te negre i el te verd sense sucre tenen alt contingut en fluor i aporten ingredients que ajuden a combatre la placa. El te verd ajuda a evitar la inflamació de genives (catechina).
Les ametlles són estupendes perquè són una rica font de calci i proteïnes, a més de ser baixes en sucre. La masticació ajuda a produir saliva

Altres aliments a tenir en compte per a mantenir una dentadura sana

El fluor exerceix un paper fonamental en la construcció de dents i ossos forts, ajudant a prevenir la càries. Les nous tenen alt contingut en fluor.

La majoria dels mariscos són una bona font de fluor perquè els oceans estan plens de fluorur de sodi natural. Les pastanagues, les remolatxes, la carn de porc i els formatges contenen fluor en menor quantitat, però la seva aportació no ha de menysprear-se.

Ja veus que cuidar del somriure és una cosa que tenim bestiar amb uns hàbits alimentaris conscients i equilibrats. És a la teva mà fer-ho cada dia, si vols t’ajudem: consulta’ns els teus dubtes i t’orientarem per a elaborar una dieta equilibrada i que afavoreixi la cura dental.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.