Skip to main content

En Miravé CO estem aplicant un nou protocol que millora encara més la neteja, desinfecció i esterilització de les nostres àrees i puguem minimitzar al màxim la presència de qualsevol virus o bacteri.

Durant les primeres setmanes de confinament hem estat realitzat un servei urgències odontològiques diari, però també hem estat estudiant, informant-nos i realitzant reunions amb màximes autoritats mèdiques de les mesures de protecció, desinfecció i actuació davant el COVID 19.

Després de moltes hores de treball aconseguim realitzar un protocol d’actuació adaptat al nostre centre i la realització de millores tècniques i estructurals.

La desinfecció de l’aire circulant mitjançant el sistema PURION de llum ultraviolada en tot el nostre sistema de ventilació per a garantir la neteja de l’espai aeri i eliminació de partícules en suspensió és una de les principals millores.

En l’entrada trobessis una catifa adhesiva i el personal de recepció, després de la seva mampara, amb màscara i guants, t’indiquessin que et col·loquis uns cobreix-sabates et posis gel hidroalcohòlic a les mans, et donaran guants i et prenguessin la temperatura. En el cas que no vinguis amb màscara se’t proporcionés una. Anteriorment en el moment de la programació de la cita t’hauran recomanat venir només (si es pot), amb màscara, ser puntual (ni abans ni després de l’hora) i informat que si has estat en contacte amb COVID o has presentat algun dels seus símptomes no es pot realitzar la visita i s’ha d’ajornar durant un període de 15 dies.

En la sala d’espera ja no trobessis revistes i has d’asseure’t mantenint distàncies de seguretat i amb màscara posada en tot moment. Les visites estan programades perquè hi hagi el menor numero de persones a la sala. A més la programació de les cites també ha canviat per la necessitat de mes temps a l’hora de l’esterilització i distàncies de seguretat dins del box pel que les visites de “so només 5 minuts” ja no existeixen i les urgències han de tenir el seu temps programat.

Et cridaran pel teu nom i t’acompanyarem al box. Si el teu creus anar disfressat amb peucos i màscara pensa que nosaltres ho portem tot doble: capells, guants, màscares (ffp2 i quirúrgica), ulleres i pantalla, pijama, bata, davantal i maniguets de plàstic. En el box tota superfície o instrumental que anem a tocar està protegit per una barrera plàstica que es col·loca nova en cada pacient després de l’esterilització del mateix i tot el material que anem a posar en contacte amb la boca ha passat per diferents fases de desinfecció i esterilització amb l’ús de viricides, UV, asistina i/o autoclau .

Després de les explicacions amb el dentista abans de començar el tractament i després de treure’t la màscara et farem esbandir amb aigua oxigenada a l’1% durant 30 segons per a eliminar la possible càrrega vírica de la boca i vores que actualment usem 2 aspiradors en comptes d’1 i ara si ja estem tots llestos per a realitzar el tractament dental amb la màxima seguretat.

Una vegada acabat el tractament et pots tornar a col·locar la màscara i t’acompanyessin a recepció per a així donar-te hora per a la pròxima cita i t’agrairem que abonis amb targeta. Abans de sortir recorda’t de treure’t els cobreix-sabates i els guants a no ser t’agradi portar-los.

En aquest moment, en el qual sali el pacient del box, és quan nosaltres temem mes treball, desfer-nos de tot el material d’un sol ús que s’ha usat en contenidors específics per a deixalles tòxiques i així pugui ser tractat i eliminat.

Neteja de totes les superfícies, hagin estat en contacte o no amb el pacient, amb solució de hipoclorhito a l’1%, el sòl també. Si s’han realitzat aerosols passem vapor d’hipoclorós o nebulización amb esprai viricida (Airborne disinfection NDP)

Portar tot el material a la sala d’esterilització per a poder tractar cada element de la forma corresponent

Quan hem acabat tornem a muntar el box de nou i disfressar-nos per al siguente pacient.

Altres accions que es duen a terme són la confirmació per sms amb recordatori de les pautes a seguir pel pacient, la desinfecció de recepció i àrees comunes diverses vegades al dia, cartells informatius en sala d’espera, banys i recepció, esterilització o desinfecció de tota missatgeria que arriba al centre.

Tambíen, per a poder mantenir distàncies de seguretat, tant entre personal com entre pacients, hem adaptat l’ús de les nostres instal·lacions perquè tinguem el màxim espai lliure i facilitar el moviment. Asi, a grans trets, és com treballem i vivim ara en el nostre centre de Miravé Co. Aquestes mesures que estem aplicant són, en base, les propostes per les diferents administracions i organismes oficials, però estem oberts a qualsevol suggeriment que pugueu donar-nos, ja que estem en un nou escenari en el qual qualsevol ajuda és agraïda.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.