Skip to main content

És possible que no estiguis conforme amb el teu somriure i estiguis buscant solucions si:

  • Sents que ensenyes massa geniva en somriure o que la teva geniva és massa prominent.
  • Les teves dents semblen massa petits o ensenyes tanta geniva que tens la sensació que els lleva el protagonisme.

Què és el somriure gingival?

El terme somriure gingival s’utilitza per a descriure l’exposició del teixit gingival superior quan se somriu de manera natural. És a dir, són aquells somriures que mostren les genives més del desitjat.

És important tenir en compte que és una apreciació estètica i de percepció, per la qual cosa varia en cada persona. Així i tot, s’ha demostrat que un somriure es percep com a somriure gingival o somriure alt quan s’ensenyen 4 mm de geniva o més.

Si el somriure gingival té un impacte en la teva confiança i benestar, tal vegada és bon moment per a passar a l’acció. Molts pacients desconeixen les possibilitats de tractaments per a corregir-la.

Tractaments del somriure gingival

El punt de partida és estudiar, diagnosticar i determinar amb exactitud la seva causa, ja que una vegada entès l’origen, ens portarà directament a la solució adequada.

El somriure gingival depèn de diferents característiques de la nostra fesomia com les proporcions de les dents, genives i maxil·lar superior, la posició del llavi superior i la seva mobilitat o gestualitat en somriure.

Aquestes són les causes de mostrar un somriure gingival:

  1. La quantitat de geniva que s’exposa.
  2. La grandària i forma de les dents.
  3. La posició vertical del maxil·lar i les dents superiors en relació de la resta de la cara i el crani.
  4. La longitud i el grau de mobilitat del llavi superior

Sabent l’origen del somriure gingival, i avaluant tots els factors que intervenen, es pren la decisió sobre el tractament:

Tractament per al somriure gingival causat per l’excés de geniva

Per a aquest cas, el tractament adequat és la cirurgia periodontal.
Mitjançant un aquest tractament s’elimina una part del teixit gingival i se li dóna la forma correcta per a aconseguir unes dents més llargues i uniformes.

Tractament per al somriure gingival causat per l’excés de geniva

En aquest cas, el tractament ideal és a través d’ortodòncia, ja siguin brackets invisibles, brackets estètics o qualsevol altra tècnica similar.

Gràcies a aquest procés, les dents es col·loquen en el lloc correcte, aconseguint anivellar la geniva. Després de l’ortodòncia, es tracten les dents per a aconseguir un somriure perfecte.

Tractament per al somriure gingival causat per desgast de les dents

En aquest cas, el tractament ideal és a través d’ortodòncia, ja siguin brackets invisibles, brackets estètics o qualsevol altra tècnica similar.

Gràcies a aquest procés, les dents es col·loquen en el lloc correcte, aconseguint anivellar la geniva. Després de l’ortodòncia, es tracten les dents per a aconseguir un somriure perfecte.

Tractament per al somriure gingival causat pel llavi

El llavi superior pot causar el somriure gingival per diferents motius.
El primer és el llavi “hipermóvil”, és a dir, que el llavi superior té massa moviment en somriure.
Per a aquest cas hi ha diferents solucions:

1. Tractament d’infiltracions amb Botox per a paralitzar temporalment aquests músculs o reduir el seu moviment. Cal tenir en compte que el botox per al somriure gingival s’ha de realitzar cada 6 mesos.

2. Cirugía para impedir que el labio suba más de lo deseado. Està cirurgia pot resultar un canvi estètic increïble. En la Clínica MiravéCo de Barcelona la realitza el cirurgià maxil·lofacial o cirurgià plàstic i el seu gran avantatge és que els resultats són permanents.

Somriure gingival en nens

El somriure gingival també és comú en nens i els tractaments en els més petits són igual d’efectius.

Després d’estudiar, diagnosticar i determinar amb exactitud la causa del seu somriure gingival es recomanarà el tractament menys invasiu i còmode per a facilitar el procés.

Tractament personalitzat per al teu cas

Com pots veure el somriure gingival existeix per diverses raons que a vegades es combinen entre si, un correcte diagnòstic és clau per a la solució del problema.

Els nostres especialistes s’encarregaran d’estudiar el teu cas i realitzar un diagnòstic personalitzat per a trobar la solució idònia.

T’ajudem a aconseguir un somriure més bonic, concorde a la teva personalitat i que impulsi el teu benestar emocional.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.