ODONTOLOGIA CONSERVADORA

Els diagnòstics conservadors i les tècniques mínimament invasives allarguen la vida de les peces dentals i la salut bucal. És l’enfocament per a oferir-te una cura preventiva i reparador per a la teva salut bucal.

És l’àrea que es centra en la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties de la cavitat bucal.

En la teva primera visita a la clínica t’atendrà un odontòleg general i, després de l’exploració i el diagnòstic, t’exposarà el pla de manteniment o tractament que necessitis per a mantenir o restablir amb la mínima intervenció la teva salut bucal.

L’odontologia conservadora o restauradora restitueix l’estructura de les dents naturals que han sofert càries, desgast, traumatismes o fissures. Si l’afecció condiciona la polpa dental o nervi de la dent caldrà realitzar una endodòncia prèvia al tractament conservador.

El principal problema que se soluciona en aquest àmbit són les càries, la solució de les quals consisteix a tractar el teixit afectat i la seva restauració amb composites, ceràmica o zirconi.

A MiravéCo, a més de comptar amb les millors mans, apostem per la tecnologia, tècniques i materials més avantguardistes en les restauracions dentals.

Especialitats de l’odontologia conservadora

Higiene dental

És la forma més eficient de mantenir la salut bucal. Encara que es tingui una bona tècnica de raspallat, és convenient realitzar almenys una higiene dental anual per a poder eliminar la tosca i les taques superficials.

L’higienista revisa la teva boca i elimina la tosca acumulada i les tincions que puguin haver-hi. Revisa a fons la teva dentadura i, si ho creu necessari, et recomana una visita amb l’odontòleg, en cas de trobar alguna càries, o amb el periodoncista si veu alguna irregularitat en les teves genives. Així, qualsevol problema bucal és detectat i tractat a temps evitant molèsties i despeses innecessàries.

Endodòncia

És el que comunament coneixem com matar el nervi.
Aquesta especialitat s’encarrega del tractament del nervi dentari mitjançant l’eliminació de la polpa, desinfecció i segellament del canal dentari quan hi ha una infecció.

Periodòncia

El periodoncista estudia la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i condicions que afecten els teixits que donen suport a les dents (geniva, lligament periodontal, ciment radicular i os alveolar).
L’òptima salut periodontal és elemental per a assegurar el manteniment de la funció i l’estètica de les teves dents.

Pròtesi

Mitjançant la pròtesi dental es rehabilita o manté la funció oral, la comoditat, l’estètica i la salut dental a través de la recuperació de les dents que s’han perdut o les que estan severament malmeses.

Existeixen molts tipus de pròtesis i materials i s’utilitzen els uns o els altres segons cada cas particular. Aquest estudi és el que assegura l’èxit del tractament. En la nostra clínica triem la millor opció d’entre aquestes: fundes o ponts de zirconi, ceràmica, composite, acrílic o metall ceràmica. Pròtesi fixa o remobible.

Apliquem les pròtesis en diferents tècniques

Reconstruccions

S’aplica el mateix procediment i material que per a les obturacions, amb la diferència que el volum a restaurar és major. En els casos indicats introduïm un petit pal de fibra de vidre a l’interior per a aconseguir una major estabilitat.

Incrustacions

En una primera sessió preparem la dent generant l’espai per a la restauració. Seguidament prenem registres digitals per a dissenyar i crear un bloc de ceràmica a mesura que col·locarem en una segona sessió.

Fundes o corones

Apliquem el mateix procediment i material que per a les incrustacions, amb la diferència que les fundes recobreixen tota la dent.

Hombre con los dientes blancos

Avantatges de l’Odontologia Conservadora

Materials de primer nivell

Treballem amb els materials de restauració d’avantguarda: més estètics i resistents que ens permeten recuperar la funcionalitat, anatomia i lluentor originals de la dent.

Tecnologia CEREC

La nostra tecnologia CEREC ens permet prendre registres digitals en 3D, creant restauracions més precises, duradores i evitant les incòmodes pastes d’impressió del procés tradicional.

Respectem la dent natural

Els nostres especialistes en odontologia conservadora utilitzen tècniques mínimament invasives en la preparació dental, respectant al màxim l’estructura original de la dent.

Diagnòstics conservadors

L’objectiu és sempre allargar la vida de les dents i intervenir amb materials biocompatibles:

Proposem incrustacions en lloc de fundes sempre que el cas ho permeti, per a minimitzar la intervenció sobre la dent natural.

Realitzem grans reconstruccions quan la càries està molt pròxima a la polpa, protegint-la i aconseguint conservar el nervi i la vitalitat dental.

En cas d’afectació del nervi, fem endodòncies amb tecnologia microscòpica i amb els materials més biocompatibles i regeneradors de l’actualitat, evitant l’extracció de la dent.

Somriure blanc

Retirem els empastaments dentals metàl·lics retornant l’estètica blanca al teu somriure i evitant possibles problemes de sensibilitat, càries i acumulació d’aliments.

Sonrisa blanca

Els nostres especialistes en Odontologia Conservadora a Barcelona

Dra. Montse Rovira