Skip to main content

Instruccions de cura de les aftas

Qui no ha sofert alguna nafra en la boca?
Les aftas són nafres blanques i doloroses en la boca. Solen començar amb una sensació de coïssor. A això li segueix una taca vermella que es torna blanca i que molesta moderadament.

Les aftas apareixen amb major freqüència en la llengua, a l’interior de les galtes i a l’interior dels llavis. Poden arribar a ser molt doloroses, arribant a provocar que el teu fill no parli, coma i begui amb normalitat.

Una afta pot formar-se després d’una lesió o un estirament dels teixits de la boca. Això pot ocórrer, per exemple, durant un procediment dental o una neteja dental, per això en Miravéco anem amb molta cura per a evitar aquestes molèsties i avisem de la importància de no mossegar-se la llengua o l’interior de la galta quan estem amb anestèsia. Altres causes són les infeccions, uns certs aliments i l’estrès. Les aftas no es contagien de persona a persona.

El dolor del afta del teu fill hauria de millorar en 7 a 10 dies i hauria de curar-se completament en 1 a 3 setmanes. En la majoria dels casos, les aftas desapareixen per si soles. El tractament casolà pot alleujar el dolor i les molèsties. Si el teu fill té una afta gran o profunda que no sembla millorar després de 2 setmanes, és important portar-lo a la clínica per a poder receptar-li un tractament específic.

Les cures de seguiment són una part fonamental del tractament i la seguretat del teu fill. Assegura’t d’acudir a totes les cites, i crida’ns si hi ha alguna complicació o imprevist amb la recuperació.

Com pots cuidar les aftas del teu fill a casa?

És important que el nen o nena begui líquids freds, com a aigua, o que coma gelats de sabors o sucs granissats. Aconsellem utilitzar una palleta per a evitar que el líquid entri en contacte amb el afta.

Dona-li al teu fill aliments suaus i tous que siguin fàcils de mastegar i empassar. Entre ells es troben els gelats, les natilles, la compota de poma, el mató, la pasta bullida, els ous cuits tous, el iogurt i les sopes de crema.

Tala els aliments en trossos petits, fes-los farinetes o puré. D’aquesta manera, el petit podrà mastegar i empassar els aliments amb major facilitat.

Mentre es cura el afta, el teu fill haurà d’evitar la xocolata, els aliments picants i salats, els cítrics, la fruita seca, les llavors i els tomàquets. Aquests aliments podrien irritar i inflamar el teixit.

No li donis a un nen dos o més medicaments per al dolor al mateix temps, tret que el metge te l’hagi indicat.

Utilitza un raspall de dents de truges suaus. Assegura’t que el teu fill es raspalli les dents amb cura i no dubtis a cridar a la clínica si les molèsties persisteixen i la nafra no acaba de cicatritzar.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.