Skip to main content

Existeixen molts tipus de raspalls de dents i, si volem fer una divisió, els podem classificar en aquests dos grans grups: els manuals i els elèctrics.
Basant-nos en aquesta característica funcional, intentarem ajudar-te a triar.

Partim de la base que tant els raspalls de dents manuals com els elèctrics estan dissenyats per a oferir una bona cura dental. No obstant això, segons les teves necessitats i hàbits, pot ser que una opció et vagi millor que l’altra.

En MiravéCo hem comprovat que l’elecció del raspall de dents pot comprometre tant la qualitat com la quantitat del raspallat. Per això hem cregut important confrontar els pros i contres d’utilitzar l’un o l’altre per a ajudar-te en la teva pròxima elecció. Vegem:

Avantatges i desavantatges dels raspalls de dents manuals Vs. raspalls de dents elèctriques

1. Según la comodidad 

Els raspalls de dents manuals són els més comuns i els pots trobar fàcilment en farmàcies, parafarmàcies i botigues d’alimentació o de multiproducte. És molt còmode i fàcil renovar-los quan toca, tenir varis, en la bossa, en l’oficina.

Els raspalls elèctrics, d’altra banda, es distribueixen en botigues més especialitzades, com són les farmàcies i parafarmàcies i distribuïdors d’electrodomèstics. Encara que existeix la seva versió portàtil, són de major grandària i més “aparatosos” de portar. De manera que, en el seu cas, el benefici de la comoditat va associat a l’ús: el raspall neta les dents mitjançant el seu moviment automàtic oscil·latori. Simplement col·locant el raspall en la línia de les genives, es pot dur a terme el treball de neteja sense major esforç.

2. Cost econòmic

Una de les principals diferències entre els raspalls manuals i els elèctrics és el cost. Els raspalls manuals són relativament més econòmics, no necessiten carregador i la seva grandària i disseny portàtils els fan fàcils de portar d’un lloc a un altre.

Encara que ja existeixen raspalls automàtics de viatge, que poden carregar-se electrònicament o que funcionen amb piles, el seu cost i volum continua sent major que el manual.

3. Residus i medi ambient

Els raspalls de dents elèctriques són menys respectuosos amb el medi ambient en comparació amb els raspalls de dents manuals, si aquests últims estan realitzats en un material ecològic i reciclable.

No obstant això, com la renovació del capçal del raspall electrònic hauria de ser la mateixa que la del raspall convencional, si comparem dissenys realitzats en plàstic, la diferència és mínima.

En qualsevol cas, les piles, el carregador i el sistema electrònic de disseny és el que imprimeix un cost residual i ecològic extra a valorar.

4. L’eficàcia

Com en molts aspectes de la nostra vida en els quals podem comparar el treball mecànic amb el manual, el raspallat elèctric supera en capacitat de neteja, rapidesa i eficiència al raspall manual. Per això, quan no es té una bona tècnica o no es disposa del temps requerit per al raspallat manual, l’electrònica ens guanya.

5. Raspalls elèctrics per a nens

En alguns raspalls elèctrics és possible establir un temporitzador de dos minuts, que deté automàticament el raspall una vegada que el treball està fet. Com suggereix el dentista per a nens en la clínica MiravéCo, aquesta característica és molt beneficiosa per als més nens per a ensenyar-los bones pràctiques d’higiene bucal mentre encara estan aprenent a una edat primerenca.

Podem concloure que tots dos raspalls ofereixen una cura dental eficaç. De no ser per un motiu de prescripció mèdica, analitzar els diferents factors com el cost, les característiques i la flexibilitat, tenint en compte la comoditat i l’experiència personal, és el que ens pot guiar a l’hora de triar una opció o una altra. En qualsevol dels dos casos és fonamental que el teu higienista o dentista et realitzi una instrucció d’higiene oral per a perfeccionar la tècnica de raspallat ja que si es realitza incorrectament, és igual quin utilitzis, el teu raspallat no serà satisfactori.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.