Skip to main content

Es pot emportar ortodòncia en l’edat adulta?

Sí. No hi ha límit d’edat per als brackets. Continuen sent un tractament eficaç per a qualsevol persona que tingui irregularitats que es beneficiïn del tractament, ja sigui per a corregir un somriure, una mossegada desalineada, dents tortes, canins inclosos o altres condicions.

Les raons per a recórrer a un aparell d’ortodòncia són les mateixes que les dels nens: corregir qualsevol irregularitat d’alineació, però també recuperar la confiança.
Qualsevol nen que tingui problemes d’autoestima relacionats amb l’alineació de la seva boca i les seves dents té moltes possibilitats de traslladar-los a la vida adulta. Sigui en l’edat que sigui, continua sent una cosa que val la pena tractar.

Quin és el procés de col·locació d’aparells d’ortodòncia en l’edat adulta?

El procés de col·locació de brackets comença amb una consulta amb un ortodoncista. En ella et preguntarà sobre el teu historial dental i et realitzarà un examen clínic, donant-te un pressupost del tractament més adequat per a tu i el temps aproximat que ha de durar el tractament que pot variar segons cada pacient. Et demanarà que et realitzis unes radiografies (ortopantomografia, teleradiografia de perfil i CBCT).
En la segona visita realitzarà un estudi complet amb unes fotografies i un escanejat de la teva boca.
A continuació, es fabriquen i col·loquen els aparells i ja es pot començar el tractament d’ortodòncia. T’explicarà cada quant has de venir a la consulta i tot el necessari perquè el teu tractament sigui òptim.

Però per a corregir les dents existeixen altres opcions i arribarem a elles.

Com funcionen els brackets?

Els brackets funcionen exercint petites forces de manera controlada sobre les dents, realitzant moviments imperceptibles dia a dia.

Les teves cites regulars de seguiment amb el ortodoncista et permetran comprovar el progrés.

Una vegada que es retiren els brackets, hauràs de portar un retenidor, per a impedir que les dents tornin a moure’s.

Quant temps hauré de portar-los?

El temps dependrà de cada pacient.
D’altra banda, si tens reticències a nivell estètic, existeixen brakets de color blanc, que es dissimulen lleugerament amb el color de la dent i que permeten suportar-lo de manera òptima.
També existeixen els brackets linguals, que van adherits per dins de les dents i que són pràcticament invisibles.
Pregunta’ns, la ortodoncista t’indicarà si el teu tractament és compatible amb un d’aquests sistemes.

Existeixen complicacions addicionals en els brackets per a adults?

No existeix cap complicació en l’edat adulta per a realitzar un tractament d’ortodòncia de manera satisfactòria. L’únic requisit indispensable és estar controlat periodontalmente per la nostra especialista, per això, abans d’iniciar el tractament d’ortodòncia, se’t programarà una cita per a realitzar una higiene i, si fos necessari, se’t remetrà a la periodoncista perquè et tractés abans de col·locar els aparells. És fonamental un perfecte estat de les genives i dents abans d’iniciar el tractament d’ortodòncia.

Correcció de l’alineació amb Invisalign

També existeix un tractament anomenat Invisalign que funciona proporcionant al pacient una sèrie d’alineadors transparents, gairebé invisibles, i extraïbles que es van canviant regularment sota la direcció de la ortodoncista.

Els alineadors Invisalign a penes afecten la parla i es lleven durant breus períodes de temps per a menjar o netejar les dents.

Si estàs pensant a corregir l’alineació de les teves dents, et donarem una primera cita amb nostra ortodoncista perquè avaluï quina és la millor opció en el teu cas.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.