Skip to main content

Prepara la teva boca per a la menopausa i osteoporosi amb les nostres cures dentals especialitzades.

Durant la menopausa, entre els 45 i 55 anys, els nivells d’estrògens disminueixen causant diferents conseqüències en l’organisme de la dona. Entre ells, la salut bucal, que també es pot veure en escac degut a la reducció de l’efecte antiinflamatori d’aquesta hormona en les genives. A més, la disminució de la progesterona porta a la pèrdua de densitat òssia i al desenvolupament de l’osteoporosi que també pot afectar l’estat de salut de la boca.

L’estrogen també provoca canvis en la teva boca

De manera que, el dèficit estrogènic en aquesta etapa de la vida provoca canvis en els teixits bucals, inclosa una menor secreció i alteracions en la composició bioquímica de la saliva, així com desordres en la flora bucal. La gingivitis atròfica, la gingivoestomatitis postmenopàusica i la síndrome de boca ardent són els trastorns periodontals més comuns que pots experimentar si estàs transitant la menopausa.

És per això que, durant aquest període vital, considerem crucial mantenir a ratlla la placa bacteriana concertant visites regulars a l’odontòleg o periodoncista que et garantiran un bon manteniment i t’acompanyarà durant aquests canvis perquè els integris de manera harmònica i amb les mínimes molèsties en la teva boca.

En el cas que estiguis prenent bisfosfonatos orals, és molt important que informes del tractament al teu especialista perquè aquest prengui mesures preventives i terapèutiques adequades ja que existeix un risc de “osteonecrosi dels maxil·lars”.

La teràpia hormonal substitutiva

Existeix una associació entre periodontitis i osteoporosi, especialment en dones amb problemes previs de genives, que poden agreujar-se durant la menopausa. Un terç de les dones majors de 65 anys sofreixen osteoporosis i recorre a l’ús de teràpies de substitució hormonal (estrògens i progesterona). Aquesta teràpia pot oferir una certa protecció contra la pèrdua dentària i reduir el sagnat gingival.

Per tot això, ara és un moment ideal per a posar més atenció en tu, prioritzar el teu benestar i salut i deixar-te acompanyar per especialistes.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.