Skip to main content

Si parlem del futur de l’odontologia no podem negar que la Intel·ligència Artificial (IA) deixarà una marca indeleble en l’odontologia, i creiem que això succeirà a una velocitat vertiginosa ara que s’inicia la seva entrada en l’àmbit clínic. Ja sabem que aquest avanç tecnològic ha aconseguit reduir no sols el temps i els costos dels procediments, així com les ajudes al diagnòstic i pronòstic dental.

Suport en àmbit clínic

La capacitat de la IA per a fer costat als professionals de l’odontologia és sorprenent, i les seves aplicacions són diverses. Des d’interpretacions radiogràfiques fins a diagnòstics de dolor orofacial i anàlisi del creixement facial en ortodòncia, la IA pot oferir-nos segones opinions i reforçar la coherència en la presa de decisions clíniques. En MIRAVÉco estem atents al desenvolupament de la IA, el seu potencial i com transformarà l’odontologia del futur més present cada vegada.

Usos de la IA en odontologia

Un exemple clar de la seva influència en la pràctica dental és el seu paper en la detecció de càries. A través de l’anàlisi d’imatges intraorals utilitzant aprenentatge profund i xarxes neuronals convolucionals (CNN), la IA ha demostrat la seva eficàcia en aquest àmbit. A més, la recerca sobre la predicció de la pèrdua de dents mitjançant algorismes que incorporen dades mèdiques i socioeconòmiques mostra un rendiment prometedor per a anticipar el edentulismo i la pèrdua de dents, així com la falta d’una dentició funcional.

Un punt de partida o d’inflexió?

No obstant això, malgrat aquests avanços notables, la IA encara no ha aconseguit tot el seu potencial en la pràctica dental. Recerques indiquen que, encara que s’ha aplicat àmpliament en entorns acadèmics i investigativos, encara no ha aconseguit la maduresa tecnològica i la rendibilitat necessàries per a integrar-se plenament en la pràctica diària. Encara que els beneficis són evidents, la implementació generalitzada de la IA en el dia a dia de l’odontologia encara està en desenvolupament, i la comunitat dental i nosaltres mateixos esperem amb expectació els avanços que estan per venir en aquesta emocionant intersecció entre la tecnologia i la salut bucal.

Com hem fet fins ara, la nostra intenció és continuar adoptant els avanços que ens permetin millorar sempre la qualitat del nostre servei i l’experiència dels nostres pacients quan ens confien la seva salut bucal.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.