Skip to main content

La salut bucal és essencial per al nostre benestar general. Mantenir un somriure brillant i lliure de problemes bucals no sols és estèticament desitjable, sinó que també contribueix a la teva salut. Combinar els productes dentals convencionals amb les eines que ens ofereix la naturalesa et multiplica la gamma d’opcions per a la cura bucal. En aquest article, explorarem diversos productes naturals que poden ser utilitzats per a potenciar la teva salut bucal.

1. Oli de Coco:

L’oli de coco és conegut per les seves propietats antimicrobianes i antiinflamatòries. Pot usar-se per al col·lutori mitjançant la tècnica del “oil pulling”. Això implica esbandir la boca amb una cullerada d’oli de coco durant uns 15-20 minutos. Així ajudem a eliminar els bacteris i a mantenir les genives saludables. També pots fregar les teves genives amb oli de coco i veuràs el resultat.

2. Sàlvia i Farigola:

Aquestes herbes són un tresor! Contenen olis essencials que tenen propietats antibacterianes i antiinflamatòries. Preparar una infusió amb fulles seques de sàlvia o farigola i esbandir-se la boca amb ella pot ajudar-te a mantenir els bacteris sota control.

3. Àloe vera:

El gel d’àloe vera té propietats curatives i antiinflamatòries que poden ser beneficioses quan notis les teves genives irritades. Pot aplicar-se directament sobre les genives o incorporar-ho en la teva pasta dental natural. Però si has notat inflamació, el primer de tot és cridar a la teva clínica dental i concertar una cita per a una revisió.

4. Herbes per a col·lutoris:

Herbes com la menta, el romaní i la sàlvia poden ser bullides per a crear col·lutoris naturals. Les seves propietats antimicrobianes i refrescants ajuden a combatre el mal alè i mantenen la boca neta.

5. Esbandides d’aigua de mar o aigua salina:

Un col·lutori simple i natural es pot fer barrejant aigua tèbia amb sal marina. Aquesta esbandida ajuda a reduir la inflamació i també pot facilitar la cicatrització si tens alguna ferida. L’única cosa que cal vigilar si hi ha algun problema d’hipertensió.

6. Te Verd:

El te verd és àmpliament conegut per les seves propietats antioxidants i beneficis per a la salut. Els seus catequinas ajuden a combatre els radicals lliures i a reduir la inflamació, la qual cosa pot tenir un impacte positiu en la salut bucal. Estudis han suggerit que el te verd pot ajudar a prevenir la formació de placa dental i reduir el risc de càries en inhibir el creixement de bacteris nocius en la boca. Per a incorporar el te verd en la teva rutina, pots optar per beure’l regularment o fins i tot usar-ho com a base per a col·lutoris naturals.

7. Cúrcuma:

La cúrcuma és una espècia daurada amb potents propietats antiinflamatòries i antimicrobianes gràcies al seu compost actiu, la curcumina. Aquestes propietats poden ser beneficioses per a les genives inflamades i la salut bucal en general. La cúrcuma també pot ajudar a blanquejar les dents de manera natural, però a causa del seu potencial de tacar, es recomana usar-la amb moderació i en combinació amb altres ingredients com l’oli de coco. Pots preparar una pasta dental barrejant cúrcuma en pols amb oli de coco i una mica de bicarbonat de sodi.

8. Própolis:

El própolis és una substància resinosa recol·lectada per les abelles i utilitzada per a protegir el rusc contra els bacteris i altres patògens. Aquest compost natural té propietats antibacterianes i antiinflamatòries que poden ajudar a prevenir i combatre problemes bucals com la gingivitis i la periodontitis. Pots trobar productes que contenen própolis, com a pastes dentals i col·lutoris, o fins i tot aplicar directament petites quantitats d’extracte de própolis en les genives per a obtenir els seus beneficis.

Abans d’incorporar qualsevol d’aquests tresors naturals en la teva rutina de cura bucal, és aconsellable que ho consultis amb el professional de la salut dental de la teva confiança per a assegurar-te que sigui adequat per a tu just en aquest moment.

Aprofitant les bondats que la naturalesa t’ofereix, amb un enfocament equilibrat i conscient, et permetrà cuidar el teu somriure de manera natural i efectiva.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.