Skip to main content

A mesura que envellim, el desgast diari passa factura a les nostres dents. Però hi ha moltes coses que pots fer per a mantenir-los bonics i en bona forma. Segueix aquestes regles i tindràs molts motius per a somriure cada vegada que bufis les espelmes d’aniversaris del teu pastís.

Redueix el desgast

Les teves dents són molt fortes. No obstant això, poden desgastar-se. Tant mastegar, grinyolar i mossegar desgasta l’esmalt, aquesta capa dura i externa de les teves dents. També aplana les peces que utilitzes en mossegar i mastegar.

No pots esborrar tota una vida de desgast, sense que t’ho restauri un dentista, però pots evitar que empitjori. No masteguis aliments durs. Això pot provocar fissures en l’esmalt i fins i tot el trencament de les dents.

Les dents també poden desgastar-se per una mala oclusió, que pot requerir un treball d’ortodòncia, i pel bruxisme, que pot requerir l’ús d’una fèrula de descàrrega. Si sospites que estrenys la boca a la nit, parla amb el teu dentista.

Mantingues les teves genives sanes

Si no raspalles les teves dents correctament, la placa es dipositarà en ells podent provocar dolor, inflamació i sagnat en les genives.
Acudeix al teu dentista anualment perquè pugui revisar les teves genives i anticipar-se a la malaltia periodontal.

Els signes de la malaltia de les genives solen ser aquests, així que concerta una visita si sofreixes algun d’ells:

  1. Sagnat en raspallar-se les dents
  2. Genives que es retreuen
  3. Dents amb mobilitat
  4. Mal alè

La millor manera de mantenir les genives en bon estat és cuidant les dents. Raspalla’t dues vegades al dia i utilitza el fil dental tots els dies just abans del raspallat. Acudeix al teu dentista amb regularitat per a revisions i neteges. Si fumes, et convidem a deixar-ho, el teu cos i la teva salut bucal t’ho agrairan.

No deixis que se t’assequi la boca

La saliva ajuda a netejar les dents i protegeix la teva boca de les càries. Però amb el pas dels anys, la boca es torna més seca i les probabilitats de sofrir càries augmenten. L’origen de la sequedat bucal també pot pot produir alguns medicaments. Per a combatre-ho, beu més aigua. Mantingues en la boca durant uns segons abans d’empassar-la. També hi ha col·lutoris i pastes dentifrícies específiques per a la xerostomía.

Compte amb l’àcid

Les begudes gasoses i els sucs i fruites cítriques contenen àcid i poden desgastar l’esmalt de les dents.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.