Skip to main content

Que la volta a la rutina no ens deprimeixi: és un bon moment per a recuperar els bons hàbits i repassar els consells d’higiene amb els nostres fills per a mantenir les seves dents sanes.

Segons l’Acadèmia Americana d’Odontologia Pediàtrica, un dels indicadors estadístics de referència en el primer món, més del 50 per cent dels nens sofriran càries abans dels 5 anys. Imagines la de classes que es perden per afeccions relacionades amb les dents? Pots ajudar el teu fill a mantenir-se sa seguint aquests consells d’higiene bucodental i començar bé el curs escolar.

Tornar a la rutina de la tornada al cole

Establir una rutina diària d’higiene bucal és important, especialment per als més petits. Assegurar-se que els nens es raspallen les dents cada matí i just abans de ficar-se al llit és fonamental.

És millor mantenir una rutina durant tot l’any perquè si el teu fill es raspalla les dents i utilitza el fil dental a la mateixa hora cada dia, aprendrà que ha de formar part de la seva rutina, igual que vestir-se al matí o posar-se el pijama a la nit.

Maneres de fer que el raspallat sigui més divertit per al teu fill

És important fer atractiu i atraient el moment del raspallat. A tots ens agrada poder triar i a tots ens agraden les coses boniques; als nens també. Pots portar al teu fill a la botiga perquè triï el seu propi raspall de dents, pasta dentifrícia i altres articles d’higiene personal. Triar el raspall del seu color favorit, amb el dibuix d’un personatge especial o un que s’il·lumini o reprodueixi música durant el raspallat (l’oferta és impressionant) ajudarà a fer especial aquest moment diari. Sigui com sigui el raspall, assegura’t que el teu fill es raspalli durant dos minuts seguits.

Recorda que els nens han d’utilitzar una quantitat de pasta de dents de la grandària d’un pèsol si tenen 3 anys o més, o només una miqueta de pasta de dents si són menors de 3 anys.

També pots donar-li adhesius o una altra petita recompensa cada vegada que es raspalli correctament les dents perquè rebi un reforç positiu de la teva part i sigui fàcil afermar l’hàbit d’higiene diari.

Participació dels pares en la rutina dental del nen

Els pares exerceixen un paper important a l’hora d’ajudar un nen a establir bons hàbits d’higiene bucal. Els petits aprenen més del que veuen del que diem, per això és important fer del moment del raspallat un moment d’activitat en família en el qual els membres majors d’aquesta mostrin als membres més petits com es realitza.

La nostra doctora experta en odontopediatría, la Dra. Cristina Domínguez, pot indicar-te com realitzar un raspallat òptim perquè li ho ensenyis al teu petit.

Prepara esmorzars per al col·legi que no danyin les dents

Quan tens pressa, és fàcil caure en la pràctica solució del menjar preparat o industrialitzat que, encara que molt pràctica per a un moment puntual, resulta tenir massa sucres i additius si el seu consum és freqüent.

Per això és interessant, en lloc d’optar sempre per l’alternativa processada i ràpida, considerar la possibilitat de preparar un esmorzar ric en proteïnes, fibres i lactis, que inclogui nutrients frescos.

És el sucre realment tan dolent per a les dents dels nens?

El sucre és molt perjudicial per a les dents, especialment en els nens. Les dents de llet tenen una capa d’esmalt més fina que les dents permanents, la qual cosa els fa molt susceptibles a les càries. Quan els bacteris de la boca entren en contacte amb els sucres del menjar i la beguda, creen un àcid que destrueix l’esmalt. Els bacteris només triguen uns 20 segons a convertir-ho en àcid i aquest àcid està actiu durant uns 20 o 30 minuts.

Assegura’t de controlar la quantitat de sucre que el teu fill consumeix al llarg del dia. Si el teu fill necessita un tentempié entre menjars, elije fruites fresques, verdures, fruita seca o altres aliments salats com un entrepà en lloc de dolços.

El suc és un gran culpable de les càries en els nens. Encara que el suc té algunes vitamines i antioxidants, té una quantitat molt elevada de sucre. Els nens només han de prendre un got de suc natural al dia com a part d’un menjar o berenar.

Programa amb antelació les cites amb el dentista del teu fill

L’inici del curs escolar és un bon moment per a planificar la visita al dentista del teu fill. T’aconsellem dues visites de control a l’any i una forma de no oblidar-se d’elles ni procrastinar-les és agendarlas amb temps i al final de les vacances, d’estiu i de Nadal. Planificar amb antelació les visites et permet triar la data i l’hora que més us convingui amb major facilitat.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.