Skip to main content

L’ús del fil dental és un hàbit d’higiene bucal important. Neta i desplaça el menjar que es queda entre les dents, la qual cosa redueix la quantitat de bacteris i placa interdental. La placa és una pel·lícula que s’adhereix a les dents i contribueix a l’aparició de càries i malalties de les genives.

Per descomptat, no n’hi ha prou amb utilitzar el fil dental. És important usar-lo correctament. Un ús incorrecte del fil dental, no sols no compleix la seva funció, a més, pot tenir un efecte contraproduent i danyar les dents i les genives. Així que, si no tens la seguretat de conèixer la forma correcta de netejar entre les dents, aquí et deixem una guia pas a pas sobre la millor manera d’usar aquesta magnífic recursos d’higiene dental.

Ús del fil dental: Quins són els passos a seguir?

  1. Trenca uns 50 cm de fil dental. Per a subjectar el fil dental correctament, enrotlla la major part del fil al voltant dels dos dits centrals. Deixa només uns 5 o 6 centímetres de fil dental per a les dents.
  2. A continuació, subjecta el fil dental tibant amb els dits polze i índex.
  3. Col·loca el fil dental entre dues dents. Llisca suaument el fil dental pegat a un dels dientes.no relliscades el fil cap a les genives ja que podries danyar-les.
  4. Quan el fil dental arribi al solc que hi ha entre geniva i dent, corba el fil en la base de la dent per a formar una C. Això permet que el fil dental entre en l’espai entre les genives i la dent. Repeteix el procés en l’altra dent.
  5. Repeteixi els passos a mesura que vagis passant de dent en dent. Punt clau: amb cada dent, utilitza una secció nova i neta de fil. Pots anar enrotllant el brut en els dits de l’altra mà.

Quina és la millor manera d’utilitzar el fil dental amb aparells?

Utilitzar el fil dental amb brackets pot ser complicat i porta més temps que fer-ho sense ells. Hi ha un fil dental específic que incorpora una part rígida, a forma d’agulla per a facilitar la passada del fil entre les fixacions del teu aparell. També pots recórrer a una petita eina que t’ajuda a enfilar el fil dental sota els teus brackets. Tots dos poden estalviar-te temps a l’hora d’usar el fil en la teva higiene bucal diària.

Quan s’ha d’utilitzar el fil dental?

Algunes persones tenen la rutina de raspallar-se les dents primer i després usar el fil dental. No obstant això, generalment es recomana utilitzar el fil dental i després raspallar-se les dents.

El fil dental ajuda a aixecar i alliberar els aliments i la placa que es troben entre les dents, mentre que el raspallat elimina aquestes partícules de la boca. Si et raspalles primer i uses el fil dental després, el menjar i la placa romanen en la teva boca fins a la pròxima vegada que et raspallis.

Tipus de fil dental

Hi ha moltes varietats de fil dental. El tipus més adequat per a tu depèn de les teves preferències o de l’espai entre les dents.

Existeix seda dental en fil, en cinta, amb sabors, així com amb o sense cera.
Si les teves dents estan apinyades o més junts, el fil dental amb recobriment de cera pot facilitar el pas entre ells.

El enhebrador de fil dental pot funcionar amb brackets, ponts i espais.

Seda dental amb un extrem rígid per a passar el fil dental per sota dels aparells, un fil esponjós per a netejar al voltant dels aparells i un fil dental normal per a eliminar la placa per sota de la línia de les genives.

Ja veus que convertir-se en un expert en l’ús d’aquesta gran eina per a mantenir la teva boca sana, no té molt secret.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.