Skip to main content

Solem pensar en l’opció de l’ortodòncia quan els nostres fills arriben a l’adolescència, no abans. Però en realitat és important consultar a un metge ortodoncista en la infància, abans que les dents hagin acabat de créixer. D’aquesta manera, serà més fàcil interceptar les males posicions de les dents o fins i tot dels maxil·lars sense que ocasioni majors problemes.

Tractament d’ortodòncia per a nens

A quina edat es pot començar l’ortodòncia?

La dentició dels nens segueix diferents etapes segons l’edat. Les primeres dents dels nens es diuen dents de llet, que després són substituïts per les anomenades dents “permanents”.
Encara que hi ha variacions i cada persona segueix els seus propis ritmes de desenvolupament, les primeres dents de llet solen aparèixer al voltant dels 6 mesos d’edat, seguits pel creixement d’altres dents de llet fins a l’edat de 2 o 3 anys, quan es poden comptar un total de 20 dents primàries. Després, al voltant dels 6 o 7 anys, les dents de llet començaran a caure’s i les dents permanents els substituiran a mesura que vagin sortint. Al voltant dels 12 anys, un adolescent tindrà 32 dents adults.

Com succeeix en altres especialitats, és aconsellable portar al nen al dentista molt abans de detectar qualsevol anomalia, per a portar un control que tot va bé. Molts pares tenen la impressió errònia que només s’ha de consultar al ortodoncista quan les dents permanents semblen estar fora de lloc, superposats o massa grans. No obstant això, és aconsellable realitzar una primera consulta a partir dels 7 o 8 anys.

Cal tenir en compte que, en el cas dels nens amb problemes més greus, com la malposición dental, el tractament d’ortodòncia pot dur-se a terme a partir dels 4 o 5 anys d’edat i evitar així conseqüències derivades d’aquesta malposición.

Quins tipus de tractament existeixen per als nens?

Existeixen dos tipus de tractament per als nens: el tractament d’ortodòncia funcional i el tractament interceptiu. Tots dos han de realitzar-se al més aviat possible perquè la seva eficàcia depèn de la mal·leabilitat de les dents i els maxil·lars del nen. En efecte, mentre no s’acabi el creixement dels ossos, les dents i les mandíbules són més fàcils de redreçar.

L’ortodòncia funcional és una tècnica terapèutica que utilitza diverses disciplines, com la osteopatía i la logopèdia, per a tractar els problemes de masticació, deglució i respiració causats per una desalineació dental o mandibular o per mals hàbits orals, com xuclar-se el dit o una posició incorrecta de la llengua.

L’ortodòncia interceptiva per a nens té com a objectiu corregir ràpidament una anomalia dental o mandibular perquè no s’agreugi durant l’adolescència. La Dra. Solozábal pot irformarte sobre les diferents tècniques.

En qualsevol cas, en la clínica MiravéCo la Dra. María Solozábal és la nostra especialista en ortodòncia i t’aconsellarà sobre el millor tractament per al teu fill, si és que valora que el necessita, per a recuperar una boca sana i funcional amb eficiència, el màxim confort i resultats duradors.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.