Skip to main content

Sabies que la pèrdua de dents pot tenir diverses conseqüències per a la salut? Et donem diverses raons per les quals no has de deixar de substituir les peces perdudes.

Pèrdua d’os

Quan perdem un o diverses dents, els maxil·lars sofreixen una pèrdua gradual de massa, ja que deixa de rebre l’impacte de la masticació de les dents perdudes. L’os perd de 0,5 a 1 mm per any.

L’implant dental estimula l’os com una dent real, evitant la pèrdua d’os. Si es planifica un implant quan l’os ja està danyat, es pot realitzar un empelt ossi per a augmentar la quantitat d’os abans de col·locar l’implant.

Disminució de l’estabilitat de les pròtesis dentals

Les persones que porten pròtesis dentals estan exposades a la pèrdua d’os amb el temps, la qual cosa pot provocar la inestabilitat d’aquestes pròtesis. Això es deu al fet que les dentadures postisses es recolzen en les genives, que també es retreuen quan es produeix la pèrdua d’os.

Les pròtesis dentals inestables, a més de no encaixar bé en la boca i ser molestes, poden provocar maldecaps, de coll i d’oïda. També impedeixen una masticació eficaç i redueixen el plaer de menjar.

Amb el temps, les pròtesis dentals inestables poden danyar les genives i provocar úlceres doloroses.

Problemes gastrointestinals

Els aliments mal triturats poden, al seu torn, provocar una mala digestió. Els símptomes d’aquesta masticació deficient poden ser cremor d’estómac, intestí irritable o restrenyiment.

Una mala masticació també pot afectar l’absorció de vitamines, minerals, fibra i proteïnes, la qual cosa pot provocar deficiències nutricionals.
Flaccidesa facial

La pèrdua d’os causada per la pèrdua d’un o més dents també té conseqüències estètiques, provocant que els llavis i galtes s’enfonsin donant una aparença de persona més major. Els llavis s’estrenyen, el mentó s’acosta al nas i les arrugues del front s’accentuen.

Els implants dentals són la solució ideal per a mantenir un somriure i un rostre joves i saludables.

Ja veus que perdre una peça i no reposar-la pot implicar més conseqüències i molèsties de les quals t’imagines. Si et fa por el cost del tractament, pregunta pel nostre sistema de finançament; ja hauràs fet el primer pas cap a la solució.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.