Skip to main content

Tots sabem que és important usar crema solar per a protegir la pell dels efectes nocius del sol, però has pensat en la importància de protegir els llavis?

Com els llavis no suen i tenen glàndules sebàcies que segreguen greix protector, és imprescindible hidratar-los regularment per a mantenir-los humits i sans. Les glàndules sebàcies són les encarregades de produir el seu que protegeix la pell i la manté hidratada.

Es troben en totes les zones del cos, excepte en els palmells de les mans, les plantes dels peus i els llavis. La falta d’aquestes glàndules fa que els llavis siguin més vulnerables a les agressions externes (vent, fred, sol, etc.) i es ressequin més ràpidament que altres zones del cos. Per aquesta raó, aquesta part del cos és més sensible als nocius llamps UV. Per això, igual que la pell del rostre, els teus llavis també necessiten un protector solar per a reduir els efectes nocius dels raigs UV.

No t’oblidis de posar-te FPS en els llavis i aplicar-ho de nou cada dues hores

Encara que els nostres llavis estan constantment exposats al sol, sovint els passem per alt a l’hora d’aplicar el protector solar. Una exposició excessiva al sol no sols pot augmentar el risc de cremades solars, sinó que els llavis també corren el risc de desenvolupar taques escatoses precanceroses que no cicatritzen, denominades queratosis actínica o queilitis actínica. Si no es tracten, aquestes afeccions poden derivar en càncers de pell de cèl·lules escatoses.

La millor manera de protegir els llavis és aplicar un bàlsam labial amb FPS 15 o superior. També mantindràs els teus llavis suaus i llisos. Torni a aplicar el FPS amb freqüència, ja que pot esborrar-se molt fàcilment en menjar, beure, llepar i parlar. Pots tornar a aplicar-ho cada dues hores.

Els dermatòlegs suggereixen triar protectors solars labials que continguin dos tipus d’ingredients hidratants: humectants (àcid hialurònic, glicerina, àloe vera) i emolientes (vaselina, oli de coco, llard de karité). Mentre que els humectants ajuden a atreure la humitat a les capes superiors dels llavis, els emolientes ajuden a mantenir la humitat en el seu lloc.

Més consells per a mantenir els llavis carnosos i protegits aquest estiu

Exfolia els teus llavis una o dues vegades per setmana amb un exfoliante per a eliminar la pell morta. A continuació, aplica el teu bàlsam labial nutritiu. Així mantindràs els teus llavis voluminosos, suaus i rosats.

No mosseguis els teus llavis ni intentis arrencar les petites pells que salin per resecamiento.

Aplica sempre una crema hidratant i un protector solar abans de pintar-te els llavis per a garantir la hidratació i fer que la teva barra de llavis duri més temps. Nodreix els teus llavis després de desmaquillar-los, perquè la barra de llavis tendeix a ressecar-los.
El teu dentista o higienista pot respondre a qualsevol pregunta que tinguis sobre el bàlsam labial i el seu ús, així que assegura’t de preguntar en la teva pròxima cita. Recorda: igual que la teva pell necessita protecció solar, també els teus llavis necessiten protecció!

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.