Skip to main content

Com a dentistes estem compromesos a ajudar a mantenir la salut de les teves genives. El raspallat diari és important per a la salut de les dents, però també manté les nostres genives boniques i saludables.

Les genives sanes són de color rosa pàl·lid, mentre que les genives inflamades ofereixen un to vermellós, es mostren inflades i sagnen amb facilitat. Heus aquí cinc raons per les quals les genives poden fer mal i la malaltia de les genives no és sempre el problema!

1. Raspallar-se i usar el fil dental amb massa força

Existeix la possibilitat de raspallar-se amb massa força. Una bona tècnica és molt important a l’hora de raspallar-se les dents. Les genives són sensibles, per la qual cosa, si es frega amb massa força, es danyarà el teixit i es produirà una inflamació. Masajea les genives i les dents, en lloc d’atacar-los amb força bruta. El millor són els moviments circulars, per la qual cosa és molt recomanable l’ús dels raspalls elèctrics.

Es recomana triar un raspall de dents amb truges suaus i substituir-lo cada tres mesos o abans si estan espatllades les truges. Ves amb compte en usar el fil dental. Passa el fil suaument per la corba de cada dent, amb moviments petits com si fos una serra, controlant la força.

2. Abrasions

Les abrasions solen ser causades per pròtesis dentals o aparells fixos mal ajustats. Les dentadures postisses, els aparells d’ortodòncia i altres accessoris solen irritar la boca i les genives, especialment quan es col·loquen per primera vegada. Amb el temps, el teu teixit bucal s’acostumarà, però poden passar unes setmanes fins que el teixit s’endureixi. És possible que durant alguns dies hagis d’utilitzar algun gel reparador amb àcid hialurònic.

3. Úlceres Bucals

Les úlceres bucals o aftas són molt doloroses. Sovint es produeixen per una lesió, com mossegar-se la galta, o per problemes autoimmunes. Si tens una úlcera en la geniva, serà dolorosa. Utilitza un tractament tòpic i si en 7 dies no s’ha curat, acudeix al teu dentista.

4. Hormones

Sorprenentment, les hormones poden afectar la nostra salut bucal. A algunes dones els fan mal les genives quan les seves hormones augmenten, per exemple, durant l’embaràs o la menstruació.

Hi ha dones que tenen les genives adolorides, inflamades i sagnants quan els arriba el període, però el problema es resol uns dies després. Fins i tot la presa d’anticonceptius orals pot afectar la salut de les genives.
Si ets dona i notes un patró discernible en els teus problemes de genives, les hormones podrien ser les culpables.

Tingues compte que, quan es tracta de problemes de genives, sempre és millor prevenir que curar. Per això és important que programis revisions dentals almenys dues vegades a l’any. El teu dentista pot detectar els problemes abans que es converteixin en una cosa important. A més, si et raspalles les dents dues vegades al dia i treus temps per a usar el fil dental una vegada al dia, guanyaràs un hàbit saludable que les teves genives agrairan. Finalment, et recomanem evitar begudes i aliments ensucrats i beure molta aigua per a esbandir-se la boca havent dinat.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.