Skip to main content

Absència de queixals del judici

Es diuen queixals del judici o tercers molars. Algunes persones no tenen tots els queixals del judici. Hi ha teories que expliquen que els maxil·lars han minvat al llarg dels anys a causa dels canvis en la dieta, reduint així l’espai perquè puguin sortir.

Per què es treuen els queixals del judici?

Una de les principals raons per a treure els queixals del judici és no tenir suficient espai per a erupcionar. Per aquesta raó solen sortir tortes o poden quedar-se dins del maxil·lar per la falta d’espai.
A més, en ocupar una posició molt posterior, no es poden raspallar correctament i poden produir inflamació de la geniva o fins i tot càries.

Problemes dels queixals del judici

Els problemes més comuns vinculats als queixals del judici són:

  • Infecció o càries
  • Dolor
  • Danys en els queixals del costat o segons molars (càries fonamentalment)
  • No hi ha suficient espai per a raspallar i acumulen placa dental.

Alguns dentistes recomanen extreure-les abans que puguin causar problemes en el futur.
També és freqüent recomanar extreure’ls abans de començar un tractament d’ortodòncia, per a donar més espai a la resta de dents.

A vegades, els queixals del judici no acaben de sortir del tot. Els bacteris i la placa poden acumular-se al voltant del queixal que està parcialment fos i això produeix inflamació de la geniva anomenada pericoronaritis que obliga a valorar la seva extracció també.

Et recomanem realitzar una revisió anual amb el teu dentista. Mitjançant una ortopantomografía sabrà si hi ha mala posició dels queixals del judici i si estan produint alguna interferència.
En casos concrets es pot sol·licitar un TAC mandibular per a veure si els queixals del judici inferiors són pròximes al nervi dentari i valorar els riscos que pugui haver-hi si es decideix extreure-les.
Si tens molèsties ocasionades pels queixals del judici sol·licita una visita amb el teu dentista perquè buidi els teus dubtes.

Extracció dels queixals del judici

Com hem dit abans, és important que es valori prèviament mitjançant ortopantomografía i TAC mandibular si fos necessari, la posició dels queixals i veure els riscos que pugui suposar la seva extracció.
La complexitat de l’extracció depèn fonamentalment de la posició que ocupi.
Per normal general no són extraccions complicades, sempre que la realitzi un cirurgià maxil·lofacial.
Durant dos o tres dies després de l’extracció pot haver-hi molèsties i haver de prendre algun antiinflamatori o analgèsic.
Es recomana no realitzar esbandides ni raspallar les dents durant les primeres 24 hores després de l’extracció.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.