Skip to main content

Alguna vegada has notat que et sagnen les genives quan et passes el fil dental o et raspalles les dents? El sagnat de les genives indica que hi ha algun problema, ja que una geniva sana no ha de sagnar.
A continuació, et deixem una llista d’algunes possibles causes del sagnat de les genives.

1. Raspallar-se massa fort

Raspallar-se les dents amb massa força no neta millor les dents, sinó que provoca el risc de desenvolupar recessió gingival. Si a més sagnen, és que hi ha inflamació de les genives.
El raspallat pot realitzar-se manualment amb un raspall de duresa mitjana amb una tècnica de raspallat correcta o mitjançant un raspall elèctric que simula el moviment circular que faríem manualment, però amb control, de tal manera que és menys probable que danyem les nostres genives.

2. Gingivitis

La principal causa del sagnat de les genives és l’acumulació de placa en la línia de les genives. Quan això succeeix, les genives s’inflamen, es tornen sensibles i sagnen durant el raspallat o l’ús del fil dental. Si no es tracta la gingivitis derivarà a una periodontitis afectant a tots els teixits que envolten la dent i, per tant, produint la seva pèrdua.

3. Portar pròtesis dentals que no s’ajusten correctament

Les dentadures postisses que no s’ajusten correctament poden causar sagnat de les genives provocant nafres i rascades. Per això és recomanable llevar la pròtesi durant la nit, raspallar-la amb pasta dental i higienitzar-la amb algun producte que a més eviti l’acumulació de carrall (pastilles efervescents). A més, si s’utilitza dentadura postissa també s’ha de raspallar les dents que hi hagi (en el cas que no sigui edéntulo), genives i llengua.

4. Embaràs

Durant l’embaràs hi ha canvis hormonals que propicien l’aparició de malalties periodontals com la gingivitis.
Si ja abans de l’embaràs pateixes gingivitis o periodontitis, durant l’embaràs podrien agreujar-se una mica més.
Una revisió durant el primer trimestre d’embaràs i una higiene dental pautada pel teu dentista, a més de tenir una bona higiene bucal, raspallant les dents dues vegades al dia i utilitzant el fil dental diàriament, és bàsic.

5. Mala alimentació

Alguns ingredients dels aliments processats poden irritar les genives i fer-les sagnar. És aconsellable evitar els aliments processats i ensucrats, i optar per una dieta equilibrada rica en fruites, verdures i aliments que aportin calci, vitamines A, K i C, i magnesi.

6. Problemes de salut

El sagnat de les genives és més freqüent en pacients amb malalties cardiovasculars i diabetis, entre altres. Si pateixes alguna malaltia sistèmica i tens malaltia periodontal, convé cuidar amb més dedicació la salut bucal per a mantenir els bacteris a ratlla perquè no hi hagi un empitjorament de la teva malaltia

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.