Skip to main content

Si alguna vegada t’has preguntat quin tipus de pasta de dents usar o quantes vegades usar el fil dental, no ets l’única persona. Molts dels pacients que veiem en la Clínica Miravéco tenen preguntes similars sobre la seva salut dental. Aquestes preguntes són genials i ens agradaria compartir algunes d’elles amb tu perquè tu també puguis estar millor informat sobre la teva salut bucal en general.

Per què em sagnen les genives?

A vegades hi ha lbocas més propenses a l’acumulació de placa bacteriana perquè tenen restauracions com a empastaments, corones o ponts que, poden retenir-la. Les restauracions mal contornejades i les dents apinyades dificulten la neteja de les dents, la qual cosa provoca l’acumulació de placa bacteriana. Per això és important realitzar una higiene dental cada any per a eliminar el acúmulo de placa bacteriana i ser revisat pel teu dentista com a mesura preventiva.

El sagnat de les genives també és habitual durant l’embaràs, ja que els canvis hormonals solen provocar sensibilitat en les genives. Assegura’t de visitar al teu dentista amb regularitat durant l’embaràs, ja que una salut bucal adequada ajuda a garantir la teva salut bucodental davant els canvis de l’embaràs i la salut del bebè.

Per què tinc carrall i acumulació de carrall?

Encara que et raspallis les dents i utilitzis el fil dental diàriament, existeix la possibilitat que es formin càlculs i carrall. El càlcul és placa bacteriana endurida.

Aquesta és la raó per la qual alguns pacients tenen acumulació de carrall al llarg de la part posterior de les dents anteriors (davanters). Per tant, encara que et raspallis les dents i utilitzis el fil dental, la teva saliva pot tenir unes certes propietats que poden donar lloc a més càlcul i carrall que en una boca típica. Parla amb el seu dentista per a saber més sobre el teu cas concret.

Quines són les meves opcions d’odontologia cosmètica?

Les opcions d’odontologia cosmètica són molt variades, sent l’emblanquiment dental el més popular. El tractament d’emblanquiment en la clínica proporciona un emblanquiment més ràpid, predictible. El tractament d’emblanquiment dental a casa, és una opció fàcil i pràctica, encara que convé ser avaluades les tincions i el color de l’esmalt per la higienista per a poder saber quin grau d’emblanquiment s’aconseguirà.

No obstant això, és important ocupar-se de qualsevol cura restauradora necessària abans de considerar qualsevol tractament d’emblanquiment. Per exemple, si un pacient té moltes càries, no se li aplicarà l’emblanquiment perquè l’acidesa dels agents blanquejadors probablement agreujarà la càries i causarà sensibilitat. A més, les dents cariados solen estar descolorits, i les restauracions milloraran l’aspecte general de la dent cariado.

Per als qui tenen dents astellades o tacades, les carillas dentals són una bona opció. Es tracta de capes fines de composite esculpides a mesura que s’ajusten a la part frontal de les dents i creen l’aparença d’unes dents més blanques i rectes.

Quin tipus de pasta de dents haig d’utilitzar?

Has de triar la pasta de dents que més t’ajudi segons la teva boca. Per exemple, si ets molt propens a les càries, et recomanaria que usessis una pasta de dents amb fluor (encara que en el box d’holística t’oferiran alternatives no fluorades). Si tens sensiblidad dental, usa una pasta específica per a aquest cas. El teu dentista o higienista pot ajudar-te a trobar la pasta de dents amb les propietats que més et beneficiïn.

Funciona el dentifrici blanquejador?

Els dentifricis blanquejadors tenen una capacitat d’emblanquiment limitada. En general, només eliminen les taques més superficials i, a vegades, poden estar fabricats amb materials abrasius que resulten agressius per a l’esmalt. Les cubetes d’emblanquiment o els procediments d’emblanquiment en el consultori són la forma més ràpida, eficaç i segura de blanquejar les dents. Assegura’t de consultar amb el teu dentista quina opció és la millor per a tu abans d’iniciar qualsevol tractament d’emblanquiment.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.