Ortopantomografía

Què és l’ortopantomografia?

Aquest nom tan complicat fa referència a la radiografia de tota la cavitat bucal. Realitzar aquesta prova és molt important a l’hora de presentar un bon diagnòstic per part del professional. És per això, que una vegada acudeixi al nostre centre a realitzar una primera visita els nostres professionals li realitzessin una ortopantomografia.

Perquè és important per al diagnòstic?

Quan acudeix a la nostra consulta el doctor o doctora examina la seva cavitat bucal i pot observar els problemes que a simple vista presenta (càries, inflamació de genives, carrall, …) juntament amb la realització de diferents proves de percussió, sensibilitat al fred i/o a la calor, … Una vegada observada la seva boca, el professional analitzarà, a través de l’ortopantomografia, com està l’os, les arrels de les seves dents, dents que no estiguin erupcionats, quistos i lesions, que malgrat no donar simptomatologia, requereixen tractament. Tot això és important perquè el professional li realitzi un complet pla de tractament adequat a l’estat de la seva boca.

On em realitzo aquesta prova?

No ha de preocupar-se per això, en el nostre centre comptem amb la *aparatología necessària per a realitzar aquest tipus de radiografia i per tant en la primera cita podrà tenir una diagnòstic precís i orientat.

És segura la realització d’ortopantomografies i el *COVID 19?

En totes les instal·lacions del nostre centre es fan tasques de desinfecció contínua i el material utilitzat és d’un sol ús. Pot tenir plena confiança en les mesures de seguretat que tenim.