ODONTOLOGÍA HOLÍSTICA

És l’especialitat en la qual es té en compte a l’ésser humà íntegrament. La teva boca compta molt sobre el teu estat de salut general. És una porta d’entrada a la salutogènesi.

Amb l’enfocament holístic de l’odontologia es tracten les patologies de la boca (des de càries, dolors difusos, sensibilitats o molèsties musculars) des d’un punt de vista global, no sols focalitzant-se en la solució puntual del problema sinó buscant el seu origen.

Existeixen molts problemes sistèmics que tenen el seu origen en la cavitat bucal i problemes dentals que s’originen en altres àrees del cos i/o ment.

Observant la relació dent-òrgan-emoció la nostra especialista amplia la visió de les malalties i aprofundeix en l’origen del problema per a tractar-lo.

Les diferents *subespecialidades que unides conformen l’odontologia holística són les següents:

Odontologia neurofocal

En ella es tenen en compte les relacions de les dents amb tot el sistema nerviós, els diferents òrgans, vèrtebres, glàndules, etc… Es tracta d’una visió integradora.

Terapia neural

Es treballa sobre el sistema nerviós vegetatiu que regula les funcions d’òrgans i teixits integrant-se en aquest conjunt.

Per a més informació sobre aquest procediment pots visitar la pàgina www.terapianeural.com

Kinesiología aplicada

La kinesiología és la ciència que estudia el moviment del cos humà i que utilitza els test musculars com a mecanisme de bio-comunicació amb el cos.

Aplicada a l’odontologia permet diagnosticar desequilibris de l’organisme i establir el millor tractament possible.

Dentosofía

Literalment significa saviesa de les dents. La dentosofía és un mètode amb una visió humanista de la pràctica de l’odontologia, basant-se en tècniques funcionals i posant de manifest la relació existent entre l’equilibri bucal, l’equilibri de l’home i amb el seu entorn.

És una autoteràpia guiada.

El seu principal objectiu és recuperar els bioritmes de les funcions principals de la boca (masticació, deglució, respiració nasal, la parla…) utilitzant un equilibrador plurifuncional i exercicis orientats a aquesta recuperació de funcions.

Homeopatia Spagyrica o MTO (medicina tradicional d’occident)

La base d’aquest sistema es recolza en les fonts tradicionals de la medicina occidental i molt especialment en la spagyria de Paracels i la seva escola.

Independentment de l’origen de la malaltia, el pacient, per a combatre-la, necessita l’estimulació d’aquells mecanismes interns implicats en la resposta defensiva; i això és el que la homeospagyria activa, nodreix mitjançant medicaments homeopàtics alquimizados els òrgans, sistemes o emocions en qüestió.

Flors de Bach

És un mètode de tractament natural compost per 38 essències florals creat pel Dr. Edward Bach. És un tractament energètic-vibracional que ajuda a mantenir la salut. Cerca l’equilibri tant físic com emocional com espiritual.
Aplicat a l’odontologia s’utilitzen les essències florals segons l’analogia que presenta la malaltia amb la signatura de la flor.

Per a mes informació www.sedibac.org

Odontologia sense metalls

Els metalls en la boca ens provoquen un diferencial de potencial que es pot traduir en petits corrents elèctrics que augmenten l’estrès de l’organisme. Com en tot, és el llindar de tolerància biològic personal el que dicta fins que punt una mica com els metalls poden afectar la salut.

Per a prevenir tot això utilitzem materials on no existeixen els metalls com a ceràmiques, *zirconio o *policerámicos.

Artteràpia aplicada a la salut bucal

És una teràpia d’impressió.
Es proporcionen impressions que impulsen a desenvolupar noves facultats o revelar capacitats que portem dins.

A través del color del dibuix de formes, accedim a un nivell anímic que acompanya el tractament odontològic.

Extracció d’amalgames

Les amalgames dentals han estat durant molts anys l’únic material utilitzat per a l’obturació o reconstrucció de càries, i a pesar que avui dia estan pràcticament en desús (hi ha països on ja estan prohibides com Suècia, Noruega o Dinamarca) hi ha molta gent que continua portant-les.

Per a treure una amalgama cal seguir uns certs protocols de seguretat per a garantir la mínima absorció de metall per part del pacient i de l’odontòleg.

RNO (rehabilitació neuro-oclusal)

El sistema estomatognàtic rep una sèrie d’estímuls que provenen de la masticació, la deglució i la respiració que propicien un bon o mal desenvolupament del sistema.

Els nostres especialistes en Odontologia Holística a Barcelona

Dr. Joan Catalan

Dra. Melibea Vallve

Dra. Romeu