Skip to main content

La por d’anar al dentista és un problema comú per a moltes persones, i pot tenir conseqüències negatives per a la salut bucal ja que, com tot en la vida, amb la boca també és millor prevenir que curar.

Afortunadament, hi ha moltes maneres de combatre aquesta por i fer que la visita al dentista sigui una experiència més còmoda i agradable. Avui t’ajudem a trencar falsos mites:

1. Anar al dentista fa mal. FALS

Un dels principals motius de la por al dentista és el dolor que s’associa amb els tractaments dentals. No obstant això, els avanços en la tecnologia i les tècniques dentals han fet que molts tractaments no sols siguin menys dolorosos reduint el temps de treball i utilitzant tècniques menys invasives.

2. Totes les consultes són fredes i impersonals. FALS

Un altre factor que contribueix a la por al dentista és l’ansietat que se sent en estar a l’entorn del consultori dental. Per a combatre això, és recomanable parlar amb el dentista sobre la por i expressar qualsevol preocupació que es tingui. Molts dentistes han desenvolupat una gran sensibilitat i empatia per a treballar amb pacients nerviosos i poden prendre mesures per a fer que la visita sigui més còmoda i relaxant.
Tenim comprovat que un entorn agradable, harmònicament decorat, amb llum natural i unes vistes agradables com les que tenim en la Clínica Miravéco, també ajuden a crear una atmosfera de benestar i confiança.

3. Si vas al dentista, alguna cosa et trobarà, segur. FALS

És important recordar que la higiene dental és crucial per a mantenir una bona salut bucal, i retardar la visita al dentista només empitjorarà qualsevol problema dental existent. En lloc de posposar la visita al dentista, es pot fer un pla de tractament amb el dentista per a assegurar un òptim manteniment de la salut bucal que permeti abordar qualsevol problema que pugui sorgir en el seu estat més incipient i prevenir qualsevol problema futur.

4. Ningú pot responsabilitzar-se del seu propi estat anímic. FALS

Una altra manera de combatre la por al dentista és practicar la relaxació i la respiració profunda abans i durant la visita. La relaxació muscular progressiva, la meditació i la respiració conscient són tècniques que poden ajudar a disminuir l’ansietat i l’estrès.

5. Els acompanyants molesten. FALS

Finalment, portar a un amic o familiar a la cita amb el dentista pot ajudar a combatre la por. La companyia d’algú pròxim pot brindar suport emocional i oferir distracció durant el tractament dental. De manera que els acompanyants sempre són benvinguts en la nostra clínica. Solos arribem més ràpids, sí. Però acompanyats arribem més lluny i millor.

En resum, la por al dentista és un problema comú, però hi ha moltes maneres de combatre’l. Si aquest és el teu cas, no dubtis a parlar d’això amb el teu dentista, practicar la relaxació i la respiració profunda, i portar a algú pròxim a la teva cita en la clínica. Són eines efectives per a fer que la visita al dentista sigui més còmoda i agradable. I recorda que la higiene dental és crucial per a mantenir una bona salut bucal.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.