Skip to main content

Els roncs poden semblar un problema bastant mundà, però poden afectar-te profundament (no sols a tu, també a la teva parella) i disminuir en gran manera la teva qualitat de vida en general. Els roncs poden ser un signe d’altres problemes, i també poden tenir un efecte molt major del qual imagines en la teva qualitat de somni.

Aquest tema hauria de prendre’s més de debò que un simple soroll no desitjat a la nit. Una visita al metge de capçalera podria ser una primera opció assenyada per al diagnòstic, però també és una bona idea comentar-lo en la teva pròxima visita al dentista.

Per què els roncs poden ser un signe d’un problema major

Els roncs poden ser un signe d’apnea obstructiva del somni, en la qual els teixits del coll es “col·lapsen” durant el somni, la qual cosa automàticament fa que la persona es desperti d’un sobresalt.
La persona que pateix apnea del son no s’adona de res més que, quan es desperta, és amb una sensació de falta d’energia i una mica de cansament.
Els símptomes inclouen roncs, cansament excessiu i altres característiques que acompanyen a la fatiga prolongada com la irritabilitat, l’ansietat o la depressió i els oblits, entre altres.

Dispositius dentals per als roncs

Acudir al metge de capçalera seria el primer pas per a diagnosticar l’apnea del son, però el tractament podria ser proporcionat pel dentista; una fèrula de posicionament anterior o fèrula d’avanç mandibular.

Es tracta d’un protector bucal fet a mesura que s’ajusta còmodament a les dents, però que manté la mandíbula i la llengua cap endavant, impedint el col·lapse temporal del teixit que provoca el despertar sobtat.

Diferència entre els dispositius dentals i els de venda al públic per als roncs

Cal tenir en compte que, encara que aquests dispositius es poden comprar per Internet, però, si no estan fets a mida, no s’ajustaran correctament, per la qual cosa seran ineficaces o fins i tot pot interferir en l’articulació provocant un mal major.

Posar focus i buscar solucions

Els roncs poden ser un símptoma d’una cosa més greu (però fàcilment tractable), com l’apnea del son, o poden ser simplement una molèstia en si mateixos.
Encara que no és necessari anar corrent a veure al seu metge de capçalera o al seu dentista, és una cosa que cal comprovar i tractar per a prevenir complicacions i millorar la qualitat del somni.
No dubtis a esmentar els roncs en la teva pròxima revisió periòdica perquè el dentista pugui comprovar si hi ha algun signe que pugui estar perjudicant la teva salut bucodental i proposar-te les mesures oportunes.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.