Skip to main content

L’extracció dels queixals del judici, també conegudes com a tercers molars, és un procediment comú en l’odontologia. Aproximadament el 20% de la població manca d’aquests queixals, i quan són presents, en moltes ocasions, els dentistes recomanen la seva extracció. Però, per què es lleven els queixals del judici? Existeixen diversos motius per a aquesta decisió:

  1. Dolor i infecció: Un dels motius més freqüents per a l’extracció dels queixals del judici és l’aparició de dolor o infecció en aquestes peces dentals. Els queixals del judici poden estar parcialment cobertes per la geniva i o os, la qual cosa es coneix com a “inclusió”. En aquests casos, la higiene dental és complicada, i si no es manté una neteja adequada, poden inflamar-se i causar infeccions (el que es coneix com a flegmó) que fins i tot poden afectar les arrels dels molars adjacents, la qual cosa sovint condueix a la necessitat d’extracció.
  2. Presència de càries: Quan els queixals del judici desenvolupen càries, l’extracció sol ser l’opció preferida, especialment si no té una dent oposada per a mossegar. La dificultat d’accés per al raspallat i la mala posició d’aquests queixals sovint contribueixen al desenvolupament de càries. En tals casos, l’extracció es considera la millor solució per a eliminar la infecció i prevenir problemes addicionals.
  3. Malposició: A vegades els tercers molars estan col·locats en posició horitzontal i poden lesionar el queixal anterior per la qual cosa és aconsellable l’extracció per a prevenir lesions i moviments en altres dents.
  4. Compromís amb el nervi dentari: En alguns pacients, els queixals del judici poden estar situades de manera que tinguin un alt risc de comprometre el nervi dentari. Per a determinar amb precisió la posició entre el queixal i el nervi es recomana realitzar una tomografia automatitzada (TC). Aquesta tecnologia proporciona una visió tridimensional de la posició del queixal en relació amb les estructures anatòmiques circumdants, la qual cosa facilita una planificació precisa i segura del procediment en cas d’haver d’extreure-les.

Així doncs, l’extracció dels queixals del judici es duu a terme per diversos motius, que poden variar segons el pacient i la seva situació dental específica. En la Clínica Miravéco la proposta d’extreure aquests queixals s’exposa al pacient després d’una avaluació minuciosa per part de l’odontòleg, qui determina si l’extracció és necessària en funció dels símptomes i les condicions dentals particulars amb l’objectiu millorar la salut bucal i la prevenció de futures complicacions.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.