Skip to main content

Els bons hàbits d’higiene bucal juguen un paper decisiu en la salut de les nostres dents i genives. Un dels dispositius més innovadors i efectius COM A COMPLEMENT AL RASPALLAT per a mantenir una boca neta i lliure de problemes és l’irrigador bucal. Ara n’hi ha de diferents grandàries, fins i tot podem trobar la seva opció portàtil o de viatge. En aquest article explorarem què és un irrigador bucal i els avantatges que ofereix per a la teva salut bucal.

Què és un irrigador bucal?

Un irrigador bucal, també conegut com a irrigador dental o irrigador oral, és un dispositiu electrònic dissenyat per a netejar les dents i les genives utilitzant un doll d’aigua o solució antisèptica amb una pressió determinada. Funciona mitjançant l’expulsió d’un doll pulsante que ajuda a eliminar les restes de menjar i placa bacteriana de llocs de difícil accés, com entre les dents i al llarg de la línia de les genives.

Compta amb un dipòsit que s’omple d’aigua o amb la solució que es vulgui utilitzar o s’hagi prescrit, i d’un filtre, unida per un tub al dipòsit, que et permet moure-la pels racons de la boca i dirigir el doll on vulguis actuar.

Avantatges per a la Salut Bucal.

  1. Neteja profunda: Un dels majors beneficis d’un irrigador bucal és la seva capacitat per a proporcionar una neteja profunda i efectiva. Aconsegueix àrees a les quals el raspallat i el fil dental sovint no poden arribar, eliminant la placa i els residus que poden convertir-se en problemes dentals.
  2. Reducció del sagnat de genives: L’ús regular d’un irrigador bucal pot ajudar a reduir el sagnat de les genives, un símptoma comú de la malaltia periodontal. En eliminar els bacteris i les restes d’aliments atrapats en les genives, es promou una millor salut gingival.
  3. Combat el mal alè: L’acumulació de bacteris en la boca és una de les principals causes del mal alè. L’irrigador bucal pot eliminar aquests bacteris, ajudant a mantenir un alè fresc i net.
  4. Prevenció de Càries: En eliminar la placa dental, l’irrigador bucal contribueix a prevenir la formació de càries. Això és essencial per a mantenir unes dents fortes i sanes al llarg del temps.
  5. Millora la salut general: S’ha demostrat que mantenir una bona salut bucal està relacionat amb una millor salut general. La inflamació crònica en les genives pot estar vinculada a condicions mèdiques com a malalties cardíaques i diabetis. Un irrigador bucal pot ajudar a reduir aquest risc.

Com Usar un irrigador bucal?

L’ús adequat d’un irrigador bucal és essencial per a aprofitar al màxim els seus beneficis. Aquí tens alguns passos bàsics per al seu ús:

  1. Omple el dipòsit de l’irrigador amb aigua tèbia o una solució antisèptica recomanada pel teu dentista.
  2. Ajusta la intensitat del doll d’aigua segons les teves preferències i necessitats. A mesura que ho usis veuràs que pots augmentar la intensitat sense notar molèsties.
  3. Col·loca el filtre en la teva boca i apunta el doll d’aigua entre les dents i al llarg de la línia de les genives.
  4. Desplaça suaument el filtre per tota la boca, assegurant-te d’arribar a totes les àrees.
  5. Esbandeix l’irrigador bucal després del seu ús i neteja’l seguint les instruccions del fabricant.

Si encara no ho uses, descobriràs que l’irrigador bucal és un aliat poderós en la cerca d’una salut bucal òptima. La sensació de neteja aconseguida després d’usar-ho farà que valgui la pena considerar-ho com a part de la teva rutina de cura bucal. No obstant això, és important recordar que no ha de reemplaçar al raspallat i a l’ús del fil dental, sinó complementar-los. Si ho desitges, en la teva pròxima visita a la clínica et donarem orientació específica sobre l’ús adequat d’un irrigador bucal i la seva integració en els teus hàbits de cura oral.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.