Skip to main content

Com arreglar les dents dels fumadors

Fumar és terrible per a les teves dents i la teva salut en general. Provoca tant danys estètics com problemes més greus, com la malaltia de les genives, la possible pèrdua de dents i fins i tot el càncer de boca.
En aquest article, veurem el que el tabaquisme pot fer a les dents i a la salut bucal, com tractar qualsevol problema i per què qualsevol fumador deuria realment intentar deixar, o almenys reduir, el seu consum.

Els problemes del tabac en les dents

Sabem que el tabac és perjudicial per a la salut però, sabem de quina manera afecta a la boca?

El tabac produeix tincions de color marró en les dents que perjudiquen nivell estètic.
També produeix rugositat en l’esmalt, que al seu torn permet l’adhesió de bacteris amb més facilitat.

A això se li afegeix la disminució en la salivació, produint un major número de càries pels bacteris que romanen més temps en les dents.
A nivell de genives, els fumadors tenen més risc de desenvolupar malaltia periodontal, pel fet que la nicotina disminueix la vascularització afectant en gran manera les genives i al suport de les dents.

A l’hora de col·locar implants en pacients fumadors, s’ha vist que disminueix la capacitat d’osteointegració, fracassant la seva estabilitat en major proporció que en no fumadors, a més d’augmentar el risc de presentar periimplantitis temps després d’haver-los col·locat. Això és una inflamació al voltant de l’implant, produint pèrdua d’os i, per tant, la pèrdua de l’implant.

Com dèiem al principi, el tabac és perjudicial per a la salut en general. A nivell de mucosa oral pot produir lesions precanceroses que desencadenin en danys més importants.

Tractaments per a les dents dels fumadors, Existeixen?

Pot ser que no sigui el que vulguis sentir, però la clau per a detenir el mal causat pel tabac i revertir els efectes de les dents de fumador és sens dubte deixar de fumar. Si no et veus capaç de deixar de fumar per complet, pensa que reduir el consum és un pas i també ajuda.

Deixar de fumar

No hi ha dubte que el tabaquisme destrueix la salut bucodental, i això sense esmentar els altres efectes del tabac, i desgraciadament, no existeix una cura fàcil que reverteixi tots els efectes secundaris del tabaquisme i mantingui la boca sana mentre es manté l’hàbit.

Detecta les malalties a temps

Les revisions periòdiques són un gran aliat: permeten detectar a temps qualsevol lesió oral, igual que els símptomes de malaltia de les genives.
Si vols deixar de fumar i cuidar de la teva boca, t’ajudem!

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.