Skip to main content

La halitosis és un símptoma clínic que afecta més del 25% de la població i un 50% l’han sofert alguna vegada en la seva vida.

Les seves causes poden ser múltiples, des d’una dolenta i escassa higiene bucal, fins a malalties com la gastritis crònica, encara que la gran majoria de casos tenen el seu origen en la pròpia boca.

La mala olor de la boca es produeix per descomposició bacteriana de restes d’aliments entre les dents, de saliva, de cèl·lules de la mucosa oral o de sang, que produeixen substàncies volàtils com a àcids grassos simples com l’àcid butíric, àcid propiònic, àcid valèric i components de sulfurats derivats de les proteïnes com la putrescina i cadaverina.

Aquí et revelem 8 aspectes a tenir en compte per a prevenir la temuda halitosis:

1. Revisions periòdiques

Les visites regulars al dentista exerceixen un paper important en la higiene bucal. A més de les revisions periòdiques per a comprovar si les genives i les dents estan sanes, t’aconsellem que reservis una neteja dental professional almenys dues vegades a l’any. D’aquesta manera, el mal alè pot ser tractat professionalment i es pot tractar el seu origen primerencament.

2. No t’oblidis de la llengua

A l’hora de raspallar-se les dents, molta gent s’oblida que pot haver-hi una capa de bacteris encara present en la llengua. Aconsellem raspallar la llengua igual que les dents per a aconseguir una neteja òptima. Raspallar-se la llengua o invertir en un raspador lingual ajudarà a reduir el mal alè.

3. Mantente hidratat!

Viu amb una ampolla d’aigua a prop! Mantenir-se hidratat és important si vols reduir el mal alè. Beure aigua ajuda a activar les glàndules salivals, que netegen la llengua i les dents de qualsevol partícula de menjar que s’hagi quedat enrere al llarg del dia.

4. Vigila el teu consum d’aliments

Recorda que hi ha molts aliments que poden agrir el teu alè. Els aliments més comuns són la ceba i l’all, que poden romandre en la boca fins i tot després del raspallat. Les substàncies químiques que causen l’olor viatgen pel torrent sanguini i arriben als pulmons, on continues exhalant-les, encara que t’hagis raspallat les dents havent dinat.

5. Netejar entre les dents

A més de raspallar-se les dents dues vegades al dia, és important continuar utilitzant el fil dental o els raspalls interdentals amb regularitat. Usar el fil dental diàriament ajudarà a prevenir l’acumulació de placa, que alberga més bacteris en les dents. Estar al corrent d’això evitarà que el mal alè es formi més ràpid.

6. Vigila els teus hàbits de beguda

Sempre és difícil rebutjar un cafè negre fort al matí, però tingues en compte que algunes begudes poden crear olors fortes quan exhales. Per exemple, el cafè i l’alcohol contenen un fort residu que pot adherir-se a la placa existent, on els bacteris poden acumular-se molt més ràpid de l’habitual.

7. Deixar de fumar

Per a molts això és més fàcil de dir que de fer, tanmateix, fumar afecta a la salut en general i contribueix en gran manera al mal alè. Els productes del tabac també afecten els nivells d’humitat de la boca, la qual cosa pot provocar una olor rància i desagradable. Vols deixar l’hàbit? Reserva una cita amb els nostres higienistes dentals avui mateix i estaran encantats de parlar-li dels immensos beneficis de convertir-se en no fumador.

8. Prova un caramel de menta sense sucre

Els caramels de menta sense sucre són una solució ràpida si vols cobrir el mal alè. Xuclar un caramel de menta sense sucre t’ajudarà a refrescar l’alè, i també a augmentar la saliva, ajudant a humitejar la boca i a alliberar qualsevol residu de menjar. Si utilitzaràs un col·lutori havent dinat, utilitza una versió sense alcohol.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.