Skip to main content

L’alcohol pot promoure malalties

El consum d’alcohol pot augmentar el risc de malalties, com les cardiovasculars, en modificar el microbioma de la boca i afectar a tot l’organisme. En acabar amb els bacteris útils i afavorir el creixement de bacteris nocius associats a la malaltia periodontal, beure quantitats excessives d’alcohol pot desequilibrar els microbis associats al càncer i les malalties cròniques.

Es calcula que les persones que beuen i fumen molt tenen 38 vegades més risc de desenvolupar càncer oral. A més, l’excés d’alcohol, especialment barrejat amb begudes gasoses, pot augmentar els nivells d’àcid en la boca. Això pot provocar erosió dental.

Dents tacades

Beure vi, sagnia i fins i tot cervesa més d’una vegada a la setmana també pot descolorir el seu somriure. Igual que el te verd o el cafè, aquestes begudes tenen una gran quantitat d’agents colorants que s’allotgen en les crestes naturals del teu esmalt, fent que es vegin grocs. Encara que l’emblanquiment dental és una gran solució, els resultats són només temporals, i s’esvairan més ràpid si beus amb regularitat.
Les begudes com la Coca cola, que s’utilitzen sovint com a mescles, també els taquen. Per molt avorrit que ens sembli, la millor beguda per a les nostres dents, i per a la nostra salut en general, és l’aigua.

Esmalt desgastat

Són moltes les opcions de begudes, més enllà de l’aigua, que poden corroir ràpidament el teu esmalt, predisposant-te a càries i malalties de les genives. I és que el nostre esmalt natural, malgrat ser la substància més dura del cos humà, pot dissoldre’s ràpidament quan s’exposa a l’acidesa.

L’alcohol i els cítrics són increïblement àcids i poden danyar ràpidament les nostres dents si els bevem recurrentment. Pitjor encara, si l’alcohol que bevem conté grans quantitats d’agents colorants, poden introduir-se sota l’esmalt afeblit i tacar les dents més ràpidament. Les begudes més àcides són el vi i els còctels amb llimona o llima.

Compte amb les begudes ensucrades

El consum de sucre també pot exercir un paper important en la càries i en la salut bucal en general. Hi ha bacteris específics en la boca que s’alimenten de sucre.

Repercussions en la higiene bucal

L’alcohol també pot influir en la cura de les dents. Si ets propens a beure en excés, és més probable que et saltis la higiene bucal a la nit. Cada nit que no et raspalles les dents ni uses fil dental, els bacteris bucals tenen més temps per a atacar les teves dents i genives. I com l’alcohol resseca la boca, els bacteris orals proliferen en les nits en les quals has begut. Augmentarà el risc de sofrir malalties de les genives i càries.

Beure amb moderació està bé, però és important entendre com la beguda pot afectar la teva salut bucodental en general. Si ha passat temps des de la teva última visita al dentista, pot ser una bona idea concertar una cita. I si vols buidar algun dubte sobre el tema de les begudes i com afecta a les seves dents., no dubtis a consultar-li.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.