Skip to main content

Partim d’una mentida: els implants són més duradors que les dents naturals, duren per sempre i no requereixen cures. Tampoc és cert que no es puguin col·locar implants sense os. Aquestes són algunes de les idees errònies més comunes sobre la teràpia d’implants dentals.

La importància de conservar les dents naturals

Per als odontòlegs i periodoncistas de la clínica Miravéco, mantenir les dents naturals és fonamental; l’objectiu davant qualsevol cas que se’ns presenta és sempre intentar preservar les peces dentals naturals i executar un tractament que permeti mantenir-les sanes i funcionals el major temps possible.

Progressos en tractaments periodontals

Encara que hi ha hagut avanços significatius en la terapèutica d’implants i restauracions protètiques, també s’ha progressat en tractaments periodontals. Amb tècniques de regeneració periodontal i protocols preventius, es pot millorar molt el pronòstic de dents compromeses.

Limitacions dels implants

Malgrat els avanços en cirurgia d’implants, aquesta no és la millor solució per a la malaltia periodontal. Els implants han de considerar-se només quan no és possible salvar la dent natural i mai plantejarem com a opció més beneficiosa extreure una dent natural sana per a evitar tractaments periodontals.

Enfocament en la conservació dental

El nostre equip de periodòncia compta amb les tècniques més avançades per a poder tractar les genives, mantenir les dents naturals i usar implants sol en àrees desdentades. Amb aquest enfocament s’evita l’extracció de peces naturals per a reemplaçar-les per implants quan es pot millorar el seu pronòstic amb un tractament en el qual l’objectiu és la preservació i que pot implicar diversos especialistes.

Elecció entre dents i implants

Encara que els implants tenen bona evidència científica, una boca implantada requereix un alt compromís de seguiment i manteniment i així i tot, pot presentar complicacions i no ser l’opció òptima davant dents afectades per destrucció periodontal.

Maneig de casos complexos

En la clínica Miravéco ens hem especialitzat en casos complicats i, fins i tot en situacions difícils, la primera opció sempre és conservar la dent natural. Per exemple, en una dent amb un 50% de pèrdua de suport periodontal, la prioritat ha de ser el tractament periodontal abans de considerar un implant. Adaptem cada pla de tractament considerant els seus riscos i adherència al tractament per part del pacient, perquè tenim clar que no tractem boques, tractem persones.

Cura necessària per als implants

Els implants, igual que les dents,requereixen una atenció adequada per a tota la vida. Per això subratllem que els qui tenen implants necessiten un manteniment regular i adequat per a prevenir la periimplantitis, una afecció similar a la periodontitis que pot portar a la pèrdua de l’implant.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.