Skip to main content

Sabem que el tractament d’ortodòncia és una etapa crucial per a tu per a aconseguir el somriure saludable i atractiva que et mereixes. No obstant això, per a garantir l’èxit del tractament i la durabilitat de les teves brackets, és essencial que mantinguis unes certes cures específiques. Aquí et recordem el que el teu ortodoncista t’ha aconsellat per a protegir les teves dents i brackets durant aquest procés:

  1. Protegeix les teves dents i brackets:

Durant el tractament d’ortodòncia, és important evitar aliments que puguin danyar els brackets i considerar la protecció addicional per a prevenir possibles lesions en la boca. Per a això, pots utilitzar protectors bucals especialment dissenyats per a esmorteir cops, especialment si practiques algun esport. A més, la cera per a ortodòncia pot ajudar a reduir el frec i la irritació causada pels brackets.

  1. Mantingues les teves cites periòdiques amb la teva ortodoncista:

Cada cas és únic, per la qual cosa la durada del tractament pot variar. És fonamental seguir les indicacions de la teva ortodoncista i acudir a les cites programades. Durant aquestes visites, s’avaluarà el progrés del tractament i se’t brindaran instruccions sobre les cures necessàries i com manejar qualsevol efecte secundari que puguis experimentar.

  1. Adopta hàbits d’higiene bucal rigorosos:

Raspallar-se les dents després de cada menjar és crucial per a mantenir una bona salut bucal durant el tractament d’ortodòncia. És recomanable utilitzar eines especials que facilitin la neteja al voltant dels brackets i filferros. A més, l’ús de fil dental i col·lutori pot ajudar a prevenir l’acumulació de placa bacteriana i càries.

  1. Utilitza raspalls interdentals:

Aquests raspalls són especialment útils per a eliminar les restes de menjar que queden atrapats entre els brackets i les dents. El seu disseny permet arribar a àrees de difícil accés i garantir una neteja completa i efectiva.

  1. Programa neteges dentals regulars:

Les neteges dentals professionals són fonamentals per a eliminar el carrall i la placa bacteriana que poden acumular-se durant el tractament d’ortodòncia. Es recomana programar una neteja cada sis mesos per a mantenir les teves dents i brackets en òptimes condicions.

  1. Evita uns certs aliments:
    Aliments durs, enganxosos o que puguin provocar l’acumulació de restes han d’evitar-se durant el tractament d’ortodòncia. Això inclou llaminadures, xiclets, aliments cruixents, snacks de carn tipus embotit i qualsevol aliment que pugui tacar les dents o enlairar l’ortodòncia. A més, és important evitar mossegar gel o pols per a prevenir possibles danys en els brackets.

Seguint aquests consells simples però efectius, podràs protegir les teves dents i brackets durant el tractament d’ortodòncia i garantir uns resultats òptims. Recorda que som aquí per a ajudar-te en cada pas del camí i resoldre qualsevol dubte que puguis tenir.

El teu somriure està en bones mans en Clínica Miravéco!

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.