Skip to main content

Moltes persones temen les neteges dentals. Però en realitat, una neteja dental és senzilla i indolora. Saber exactament el que ocorre durant el procés pot ajudar a alleujar el seu estrès i permetre-li gaudir millor dels resultats.

Per què és important la neteja dental profunda? I Per què és important realitzar-les de manera periòdica?

Pot ser que tinguis pocs problemes dentals i et preguntis si realment és necessari acudir al dentista per a una neteja professional periòdica. Fins i tot pot ser temptador pensar a estalviar una mica de diners i saltar-se aquesta neteja. Després de tot, les teves dents són blanques i no tens càries ni altres problemes dentals. Segurament, saltar-se una neteja dental no és cap drama… Ho és?

Decidir no realitzar la neteja que tenies programada, pot no tenir cap impacte immediat en la teva boca o en la teva salut dental. No obstant això, gran part dels beneficis d’una cura dental regular provenen del que gràcies a ella es prevé, i això és sovint més important que el que soluciona.

En MiravéCo advoquem per l’odontologia conservadora i tenim clar que amb la neteja dental pots prevenir problemes dentals que acabarien causant-te una major inversió per a solucionar-los:

  • L’aparició de placa(una pel·lícula gruixuda i plena de bacteris) i el carrall (una acumulació dura a base de calci).
  • Càries.
  • Malalties de genives.

La neteja dental fa mal?

Encara que la majoria dels pacients experimenten un dolor i una molèstia mínims quan se’ls fa una neteja dental, hi ha diversos factors que poden fer que el procés sigui més dolorós:

  • Sensibilitat dental deguda a una inflamació, una malaltia de les genives o una càries.
  • Llargs períodes de temps entre neteges.

En MiravéCo comptem amb més de 30 anys d’experiència com a clínica dental en Barcelona y t’assessorarem en el teu cas particular perquè les molèsties que percebis amb la neteja siguin mínimes.

Com és la neteja dental profunda en la nostra clínica?

1. Revisió inicial de l’estat de les dents

Sabem que no totes les boques són iguals. El primer pas és examinar-la amb detall. El dentista utilitza un petit mirall per a comprovar al voltant de les dents i les genives qualsevol signe de gingivitis (genives inflamades) o altres possibles problemes.

2. Netejar la placa i el carrall

Amb el petit mirall com a guia, el nostre higienista dental utilitza un raspador per a eliminar la placa i el carrall al voltant de la línia de les genives, així com entre les dents. Sentiràs un raspat, però això és normal. Com més carrall hi hagi en la teva boca, més temps necessitaran per a raspar un punt concret.

El raspallat i l’ús del fil dental impedeixen que la placa s’acumuli i s’endureixi fins a convertir-se en carrall. Una vegada que tinguis carrall, només podràs eliminar-ho en la consulta del teu dentista.

3. Neteja dental amb pasta dentifrícia

Després que les teves dents estiguin completament lliures de carrall (no podràs evitar repassar-los amb la teva llengua, ho sabem!), l’expert raspalla les dents amb un raspall elèctric professional. Així s’aconsegueix una neteja profunda.

4. Ús de fil dental professional

En aquest punt el dentista utilitza fil dental per a netejar els buits entre les dents. A més, d’aquesta manera es pot localitzar qualsevol punt potencialment problemàtic en el qual puguin sagnar les genives.

5. Esbandida

Per a finalitzar amb la neteja s’esbandeix la boca amb fluor per a eliminar qualsevol resta.

També tenim protocols especials de neteja dental

En alguns casos és necessari fer una neteja dental més especifica segons els problemes que trobi el dentista en l’examen preliminar.

Si tens empastaments, càries, estàs embarassada o tens algun altre cas especial els nostres higienistes de MiravéCo t’assessoraran i t’explicaran quin protocol d’higiene convé seguir en el teu cas. Tots ells, com a bons professionals són amics del’odontologia preventiva i a més de deixar la teva boca lluent et donaran bons consells per a mantenir la teva salut bucal.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.