Skip to main content

La majoria de nosaltres no tenim unes dents perfectament blanques de manera natural. I tots ens hem preguntat alguna vegada per què les nostres dents s’enfosqueixen amb el pas del temps. Què podem fer per a evitar-ho? Com podem remeiar-ho?

Les raons més comunes de perquè s’enfosqueixen les dents de manera natural són les següents: Un hàbit d’higiene bucal deficient: Oblidar-se del raspallat, realitzar-ho de qualsevol manera i no usar fil dental dóna a les substàncies productores de taques, per exemple del tabac i d’unes certes begudes, el temps suficient per a descolorir les dents.

Productes del tabac:Fumar i mastegar tabac taca les dents. Pots valorar deixar de fumar, no sols per la teva salut bucal, sinó pel teu benestar general.

Begudes: Les begudes més comunes que taquen les dents són el cafè, el te, els refrescos, el vi i els sucs de fruita àcids.

Malalties:Algunes malalties afecten l’esmalt dental (la superfície exterior dura de les dents) o a la dentina (el material que es troba sota l’esmalt), la qual cosa provoca la seva debilitació i descoloració de les dents. Alguns tractaments mèdics agressius com la quimioteràpia o la radiació també poden afectar la coloració de les dents.

Excés de fluor: En petites dosis, el fluor és un important protector de les dents, però en dosis elevades, pot provocar la seva descoloració. L’exposició elevada pot provenir de l’alt contingut de fluor en el subministrament d’aigua local o de l’ús excessiu de pastes dentals, esbandides i suplements amb fluor.

Medicaments: La tetraciclina i la doxiciclina són antibiòtics que poden descolorir les dents en desenvolupament dels nens. Alguns antihistamínics, antihipertensius i antipsicòtics també poden tacar-los.

Traumatismes: Rebre un cop en la boca pot alterar la formació de l’esmalt en les dents en desenvolupament o interrompre el flux sanguini a una dent concreta, fent que “mori” i es torni grisa.

La vellesa: La capa exterior de l’esmalt es desgasta de manera natural a mesura que s’envelleix, revelant el color groc de la dentina que hi ha sota.

La genètica: Si has nascut amb un esmalt naturalment opac o fi, les teves dents poden mancar simplement del to blanc brillant que uns altres poden aconseguir.

Solucions per a blanquejar les teves dents

Existeixen tractaments i solucions per a les dents enfosquides descolorides, però millorar els teus hàbits pot ser suficient i necessari per a mantenir-los el més clars possible.

Redueix les begudes àcides

Reduir al mínim la freqüència de consum de les begudes que se sap que enfosqueixen i descoloreixen les dents no sols reduirà les taques i millorarà la salut de la teva boca. També reduiràs la ingesta de sucre i reduiràs una font d’inflamació.

I si t’encanta, un truc és que quan beguis una d’aquestes begudes, ho facis utilitzant una palleta i et raspallis les dents al més aviat que puguis. Així aconseguiràs evitar l’aparició de taques.

Millora la teva higiene dental

Independentment del que comes i beguis, raspallar-te bé les dents després de cada menjar i usar el fil dental tots els dies t’ajuda a eliminar la placa i les taques. Els raspalls de dents elèctriques són molt millors per a prevenir l’enfosquiment i la descoloració de les dents que els raspalls manuals.

Si no estàs segur de com pots treure-li el màxim partit al teu raspallat, te l’aclarirem en la teva pròxima cita amb el dentista en la nostra clínica dental de Barcelona. No dubtis a preguntar-nos.

Tria bé els col·lutoris

És important llegir atentament les etiquetes dels col·lutoris. Si t’esbandeixes amb un col·lutori, cerca una marca que no contingui productes químics que provoquin taques com la clorhexidina que no és aconsellable usar-la més de 10 dies sense prescripció mèdica.

Emblanquiment dental

No tothom pot fer-se un emblanquiment dental, és per això que s’aconsella acudir a la clínica dental per a valorar de forma personalitzada cada cas.

La majoria de persones desitja fer-se aquest tractament per a tenir les dents blanques i brillants, l’emblanquiment pot millorar en diversos tons el color de les dents, però no es pot triar un to específic com molts pensen.

Si no hi ha un canvi d’hàbits notable, podem dir que, a manera general, un bon emblanquiment pot durar d’1 a 2 anys.

En dentistes Miravé CO tenim diverses opcions d’emblanquiment dental, contacta amb nosaltres i t’assessorarem amb les millors solucions per a tu.

Si la descoloració de les dents és una preocupació per a tu, no dubtis a demanar-nos assessorament en MiravéCo a Barcelona. Junts trobarem la millor manera de blanquejar el teu somriure i mantenir-la radiant.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.