Skip to main content

Cuida les teves dents

Aconseguir unes dents sanes requereix tota una vida de cures. Encara que t’hagin dit que tens unes bones dents, és fonamental que prenguis les mesures adequades cada dia per a cuidar-los i prevenir problemes. Això implica aconseguir els productes de cura bucal adequats, així com ser conscient dels teus hàbits diaris.

1. No et vagis al llit sense rentar-te les dents

No és cap secret que la recomanació general és raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia. No obstant això, molts de nosaltres continuem descurant el raspallat de les dents a la nit. La mandra i el somni no poden ser excusa perquè el raspallat abans de ficar-se al llit elimina els gèrmens i la placa que s’acumulen al llarg del dia i és el gest més eficaç del dia per a mantenir la nostra salut bucal.

2. Raspalla’t correctament

La manera de raspallar-se és igualment important; de fet, raspallar-se mal les dents és gairebé tan dolent com no fer-ho en absolut. Pren-te el teu temps, movent el raspall de dents amb moviments suaus i circulars per a eliminar la placa. La placa no eliminada pot endurir-se, donant lloc a l’acumulació de carrall i a la gingivitis (malaltia primerenca de les genives).

3. No descuris la teva llengua

La placa també pot acumular-se en la llengua. Això no sols pot donar lloc a una mala olor de boca, sinó que pot provocar altres problemes de salut bucal. Raspalla suaument la teva llengua cada vegada que et raspallis les dents.

4. Utilitza la pasta de dent que et recomani el teu dentista

Quan es tracta d’una pasta de dents, hi ha elements més importants que buscar que el poder blanquejador i els sabors. El teu dentista et recomanarà la que compti amb la composició que la teva boca necessita en aquest moment.

Per exemple el fluor que ha estat objecte de controvèrsia per part dels qui es preocupen pel seu impacte en altres àrees de la salut, és una substància que en moments determinats continua sent un pilar de la salut bucodental perquè actua combatent els gèrmens que poden provocar càries, a més de proporcionar una barrera protectora per a les dents.

5. Tractar el fil dental tan important com el raspallat

Molts dels quals es raspallen les dents amb regularitat s’obliden d’utilitzar el fil dental. El fil dental no és només per a retirar petits trossos de menjar que poden estar embussats entre les dents, com una de nostres més higienistes assenyala, “En realitat és una manera d’estimular les genives, reduir la placa i ajudar a baixar la inflamació de la zona”.

Usar el fil dental una vegada al dia sol ser suficient per a obtenir aquests beneficis.

6. No deixis que les dificultats per a usar el fil dental et detinguin

Utilitzar el fil dental pot ser difícil, especialment per als nens petits i els nostres majors. En lloc de renunciar, busca eines que t’ajudin a utilitzar el fil dental. Per exemple, els Netejadors dentals són com a petits arcs amb mànec que ja porten enfilat el fil i són més fàcils d’usar i comprar un irrigador dental amb diferents capçals per a tota la família poden marcar la diferència.

7. Considera el col·lutori

Els anuncis publicitaris fan que el col·lutori sembli necessari per a una bona salut bucal, però és important preguntar al teu dentista si realment el necessites i, en aquest cas, saber exactament quin et prescriu. El Dr. Miravé diu que el col·lutori ajuda de tres maneres: Redueix la quantitat d’àcid en la boca, neta les zones difícils de raspallar dins i al voltant de les genives, i remineraliza les dents. “Els col·lutoris són útils com a eina complementària “, explica, “Crec que en els nens i les persones majors, on la capacitat de raspallar-se les dents i usar el fil dental pot no ser ideal, un col·lutori és especialment útil”.

Demana al teu dentista que et recomani un col·lutori específic. Algunes marques són millors per als nens i les persones amb dents sensibles.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
¿En que podemos ayudarte?
Te responderemos lo antes posible.